Η ΕΕ ετοιμη να συνδράμει την Ελλάδα για τη Μόρια

NEWSROOM
Η ΕΕ ετοιμη να συνδράμει την Ελλάδα για τη Μόρια

Την πρόθεση της ΕΕ να στηρίξει την Ελλάδα με την κατάσταση στη Μόρια, εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όσο και ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Η ΕΕ είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει στήριξη μετά τη φωτιά στη Μόρια, ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που κινδύνευσαν στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια. Πλήρης αλληλεγγύη με τους ανθρώπους της Λέσβου που παρέχουν στέγαση, τους μετανάστες και το προσωπικό. Είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές και έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη», ανέφερε ο κ. Μισέλ, αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα με δικιά της ανάρτηση η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον τόνισε ότι η Κομισιόν θα χρηματοδοτήσει την άμεση μεταφορά 400 ασυνόδευτων παιδιών στην ενδοχώρα. Την στήριξη της Κομισιόν στην Ελλάδα εξέφρασε και ο Μαργαρίτης Σχοινάς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Κομισιόν είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φωτιά στη Μόρια.

«Μόλις επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φωτιά στη Μόρια. Τον διαβεβαίωσα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτές τις δύσκολες ώρες. Η επίτροπος Ιλβα Γιόχανσον είναι σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς σε ανάρτησή του στο Τwitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ