The Chairman: Αυτό είναι το κορυφαίο εστιατόριο της Ασίας για το 2021

NEWSROOM
το εστιατόριο the chairman
Φωτογραφία: Facebook/The Chairman

Η αγωνία για τους «διαγωνιζόμενους» έλαβε τέλος καθώς το The World’s 50 Best δημοσιοποίησε τις λίστες του για τα κορυφαία εστιατόρια.

Για το 2021, ως το κορυφαίο εστιατόριο της Ασίας ψηφίστηκε το The Chairman, από το Χονγκ Κονγκ, το οποίο την περασμένη χρονιά είχε λάβει τη δεύτερη θέση. Ποια είναι όμως τα «μυστικά» που το οδήγησαν αυτό το εστιασμένο στην καντονέζικη κουζίνα εστιατόριο στην κορυφή;

«Είναι απίστευτο. Εγώ και η ομάδα μου είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ για δυο βράδια» δηλώνει στο Bloomberg ο Ντάνι Γιπ, ιδιοκτήτης του εστιατορίου. Ερωτηθείς πώς κατέκτησε την κορυφή το The Chairman ο Γιπ απαντά:

«Θα πρέπει να ρωτήσετε όσους μάς ψήφισαν. Νομίζω ότι είναι η φρεσκάδα των συστατικών μας, ο αντισυμβατικός τρόπος που προσεγγίζουμε την κινεζική κουζίνα και η δημιουργικότητά μας. Αυτοί είναι οι παράγοντες που μας οδήγησαν στην κορυφή της λίστας νομίζω».

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το κορυφαίο πιάτο του The Chairman «είναι το μπλε καβούρι (Flower crab) στον ατμό, με παλαιωμένο κινέζικο κρασί και λίπος κοτόπουλου. Αυτό είναι το πιάτο – υπογραφή μας από την πρώτη ημέρα που λειτουργήσαμε. Κάθε μέρα θα έχουμε από κάποιο τραπέζι παραγγελία γι’ αυτό».

Το δεύτερο σπέσιαλ πιάτο του The Chairman «είναι η καπνιστή χήνα σε ξύλο καμφοράς. Το δημιουργήσαμε πριν από δυο χρόνια. Θέλαμε ένα άκρως μινιμαλιστικό πιάτο. Γι’ αυτό φτιάξαμε το πιάτο με τη χήνα. Το μαρινάρουμε για δυο μέρες σε λίπος χήνας, μετά ψήνεται στον ατμό για έξι ώρες με αλάτι. Το άρωμα του πιάτου έρχεται από την ίδια τη χήνα και το ξύλο καμφοράς».

Ενα ακόμα μυστικό του The Chairman είναι το αβγοτάραχο καβουριού του γλυκού νερού. Ο Γιπ «αποκάλυψε» ότι είναι από τα αγαπημένα συστατικά του εστιατορίου και πως το χρησιμοποιούν στον αστακό καθώς και σε άλλα θαλασσινά.

Σύμφωνα με τον Ντάνι Γιπ, «η καντονέζικη κουζίνα, όπως είναι σήμερα, μπορεί να περιγραφεί με μία μόνο λέξης: φρεσκάδα. Οταν οι Καντονέζοι μιλούν για φρέσκα θαλασσινά, εννοούν ζωντανά θαλασσινά, που κολυμπούν. Οχι αυτά που είναι νεκρά και κατεψυγμένα. Γι’ αυτό και η φρεσκάδα είναι τα πάντα στην καντονέζικη κουζίνα. Θέλουμε να ενισχύουμε τις φυσικές γεύσεις. Όχι να τις καλύπτουμε με σάλτσες και μπαχαρικά».

Η πανδημία του κορωνοϊού δοκίμασε τις αντοχές της εστίασης και στην Ασία. Ομως στο The Chairman έδωσε και την ευκαιρία να προκύψουν νέες ιδέες. «Κλείσαμε το εστιατόριο για δυο μήνες και για κάποιους μήνες δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε για δείπνο. Ηταν η πρώτη φορά που η ομάδα μας, ο σεφ μας, μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να μαγειρέψουν για τα παιδιά τους. Ήμασταν χαρούμενοι. Εννοώ τι μπορείς να κάνεις; Μπορούμε μόνο να δουλεύουμε πιο σκληρά σε δύσκολες περιόδους, να μένουμε δυνατοί και χαρούμενοι» λέει ο Γιπ.

Ερωτηθείς τέλος αν ετοιμάζει επέκταση για το εστιατόριο μετά και τη βράβευσή του, ο ιδιοκτήτης απαντά:

«Επέκταση; Οχι, όχι. Οχι κι άλλο. Θέλουμε ένα μέρος, ώστε να είμαστε προσηλωμένοι. Θέλουμε να μένουμε εστιασμένοι σε πολλά πράγματα που δεν έχουμε κάνει ακόμα. Εχουμε πολλά στη λίστα μας που δεν έχουμε πετύχει».

Δείτε το αφιέρωμα του Bloomberg στο The Chairman, το κορυφαίο εστιατόριο της Ασίας για το 2021:

Ακολουθεί η λίστα με τα κορυφαία εστιατόρια της Ασίας για το 2021:

  1. The Chairman – Hong Kong
  2. Odette - Singapore
  3. Den - Tokyo
  4. Le Du - Bangkok
  5. Gaggan Anand - Bangkok
  6. Suhring - Bangkok
  7. Florilege - Tokyo
  8. La Cime - Osaka
  9. Narisawa - Tokyo
  10. Mingles - Seoul
  11. Sorn - Bangkok
  12. Sazenka - Tokyo
  13. Les Amis - Singapore
  14. Burnt Ends - Singapore
  15. Mume - Taipei
  16. Vea – Hong Kong
  17. Neighborhood – Hong Kong
  18. Indian Accent – New Delhi
  19. L’Effervescence - Tokyo
  20. Nusara - Bangkok
  21. Raw - Taipei
  22. Fu He Hui - Shanghai
  23. Zen - Singapore
  24. Logy - Taipei
  25. Belon – Hong Kong
  26. JL Studio - Taichung
  27. Ode - Tokyo
  28. Caprice – Hong Kong
  29. Ministry of Crab - Colombo
  30. La Maison de La Nature Goh - Fukuoka
  31. Cloudstreet - Singapore
  32. Masque - Mumbai
  33. 8 ½ Otto e Mezzo Bombano – Hong Kong
  34. 7th Door - Seoul
  35. Nihonryori RyuGin - Tokyo
  36. Born & Bred - Seoul
  37. Amber – Hong Kong
  38. Ta Vie – Hong Kong
  39. Anan Saigon - Vietnam
  40. Labyrinth - Singapore
  41. Euphoria - Singapore
  42. Jaan by Kirk Westaway - Singapore
  43. Hansikgonggan - Seoul
  44. Mono – Hong Kong
  45. Shoun RyuGin - Taipei
  46. Gaa - Bangkok
  47. Lung King Heen – Hong Kong
  48. Seventh Son – Hong Kong
  49. Toyo Eatery - Manila
  50. Wing Lei Palace - Macau
ΣΧΕΤΙΚΑ