Χαλαρώνει τους περιορισμούς για τους τουρίστες η Αίγυπτος

NEWSROOM
Οι πυραμίδες στην Αίγυπτο
Φωτογραφία: AP Images

Η Αίγυπτος θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες που έχουν λάβει όλες τις δόσεις εγκεκριμένων εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού να εισέρχονται στη χώρα χωρίς μοριακό τεστ PCR, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να παρουσιάζουν πιστοποιητικά QR ότι έχουν λάβει όλες τις δόσεις ενός από τα έξι εμβόλια κατά της COVID-19 που έχουν εγκριθεί από την Αίγυπτο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την άφιξή τους.

Όσοι έρχονται από χώρες που επηρεάζονται από παραλλαγές του κορονοϊού θα υπόκεινται σε γρήγορο τεστ αντιγόνου (rapid test) κατά την άφιξή τους, ενώ όλοι οι ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να παρουσιάζουν τεστ PCR.

Σήμερα η Αίγυπτος ανακοίνωσε 466 νέες μολύνσεις από κορονοϊό με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων να φθάσει τις 278.761. Ωστόσο αξιωματούχοι και ειδικοί λένε πως ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων είναι πολύ μεγαλύτερος αλλά δεν αντανακλάται στα κυβερνητικά στοιχεία λόγω χαμηλών ποσοστών διενέργειας τεστ και του αποκλεισμού (από την επίσημη καταμέτρηση) των αποτελεσμάτων ιδιωτικών τεστ.

Η Αίγυπτος ήρε πολλούς περιορισμούς στις αρχές του μήνα και ευελπιστεί ότι θα προσελκύσει επισκέπτες φέτος καθώς ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 15% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ