«Έπεσαν» τα sites που πωλούσαν εισιτήρια για τη νέα ταινία Spider Man

NEWSROOM
Ο Tom Holland
Ο Tom Holland/ AP

Τα μεσάνυχτα της 29 Νοεμβρίου ξεκίνησε επίσημα η προπώληση των εισιτηρίων για τη νέα ταινία του Spider Man. Χρειάστηκε να περάσουν μόλις λίγα λεπτά για να αρχίσουν να καταρρεύσουν οι ιστοσελίδες από την ζήτηση του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο ότι το No Way Home είναι μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

Αυτό το γεγονός δεν έχει γίνει ξανά στο Αμερικανικό Box Office από τότε που έκανε την εμφάνισή της η πανδημία. Αυτό είναι ένα μήνυμα ότι παρά τις δυσκολίες, κάποιες κυκλοφορίες είναι ικανές να φέρουν μαζικά τον κόσμο στο σινεμά.

Η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τους κινηματογράφους σε σημείο που πολλοί από αυτούς έφτασαν στα όρια της χρεοκοπίας. Το Box Office ανακάμπτει αργά αλλά τους τελευταίους έξι μήνες τα στοιχεία αρχίζουν να είναι ενθαρρυντικά.

Πίσω στο 2019 ανάλογος ενθουσιασμός

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάλογος ενθουσιασμός σε προπώληση εισιτηρίων έχει να υπάρξει από το 2019. Εκείνη ήταν η τελευταία χρονιά χωρίς πανδημία και στις αίθουσες είχαν βγει ταινίες όπως το Avengers: Endgame και το Star Wars: The Rise of Skywalker.

Οι αλυσίδες κινηματογραφικών αιθουσών περίμεναν καιρό την κυκλοφορία του Spider Man: No Way Home. Μάλιστα κάποιες από αυτές έδιναν επιπλέον κίνητρα στους καταναλωτές για να αγοράσουν εισιτήρια για την πρεμιέρα.

Οι ειδικοί του Box Office έχουν εκτιμήσει ότι η νέα ταινία με τον Tom Holland στον ρόλο του Peter Parker μπορεί να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια στην πρεμιέρα της τον Δεκέμβριο. Ωστόσο η μεγάλη ζήτηση έχει κάνει τους ανθρώπους της αγοράς να είναι ακόμα πιο αισιόδοξοι για υψηλότερα νούμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Comscore οι δυο προηγούμενες ταινίες του Spider Man έκαναν άνοιγμα με 117 εκατομμύρια το 2017 και 92 εκατομμύρια το 2019. «Θα ήταν λογικό μια ταινία Spider man να είναι η πρώτη στην εποχή της πανδημίας που θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια στο Σαββατοκύριακο έναρξης της», τόνισε ο Paul Dergarabedian, ανώτερος αναλυτικής μέσων ενημέρωσης της Comscore.

ΣΧΕΤΙΚΑ