Οι θεατές αψηφούν την «Όμικρον» για τα μάτια του Spider Man

Ο Tom Holland με θαυμαστές του Spider Man/ Φωτογραφία Getty Images Stefanie Keenan

Οι κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο βλέπουν ανεβασμένη τη ζήτηση για εισιτήρια, κάτι που έχουν αρκετό καιρό να βιώσουν. Φυσικά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απέχουμε λίγες ημέρες από την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Spider Man.

Πρόκειται για την τρίτη ταινία με τον Tom Holland στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ στο πλευρό του θα βρεθεί η Zendaya ως MJ και ο Benedict Cumberbatch ως Doctor Strange. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 17 Δεκεμβρίου.

Στις 29 Νοεμβρίου ξεκίνησε η ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων στις ΗΠΑ και αρκετά σάιτς δεν μπόρεσαν να «σηκώσουν» την αυξημένη ζήτηση. Πολλές αίθουσες είναι ήδη sold out και οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να βρουν κενά προκειμένου να χωρέσουν περισσότερες προβολές.

Ευχάριστος πονοκέφαλος για τους κινηματογράφους

Η άμεση εξάντληση των εισιτηρίων στην πανδημική εποχή δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά σίγουρα είναι ένα ευχάριστο πρόβλημα για τους κινηματογράφους που αυτό το διάστημα βρέθηκαν στα όρια τους. Οι ταινίες με μεγάλο προϋπολογισμό όπως το No Time to Die, το Venom και το Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, ξεκίνησαν την αργή αλλά σταθερή ανάκαμψη του Box Office και το Spider Man: No Way Home ετοιμάζεται να φέρει μαζικά τον κόσμο πίσω στις αίθουσες.

O Spider Man θα αντιμετωπίσει όλους τους μεγάλους κακούς από το κινηματογραφικό του σύμπαν, αλλά θα πρέπει να κερδίσει τη μάχη με έναν εξωτερικό παράγοντα. Αυτός δεν είναι άλλος από την μετάλλαξη «Όμικρον» που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε όλο τον κόσμο.

Παρά το γεγονός ότι μια νέα μετάλλαξη θα μπορούσε να αποθαρρύνει τον κόσμο να σπεύσει στο σινεμά, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στην πράξη. Η διαδικτυακή υπηρεσία πώλησης εισιτηρίων Fandango ανέφερε ότι το Νo Way Home κατέρριψε το ρεκόρ προπώλησης για το 2021, ξεπερνώντας το Black Widow της Marvel.

Είναι ενδεικτικό και συνάμα εντυπωσιακό ότι η προπώληση των εισιτηρίων είναι σε επίπεδα ταινιών που έκαναν πρεμιέρα πριν την πανδημία του κορωνοϊού. Μάλιστα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα η ταινία βρίσκεται μόνο πίσω από το Endgame των Avengers.

Το No Way Home αναμένεται να κάνει δυναμικό ξεκίνημα στο αμερικανικό box office, αλλά αυτό και το γεγονός ότι έχει ισχυρή προπώληση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα φτάσει ή θα ξεπεράσει τα νούμερα ταινιών όπως τα Infinity War (258 εκατομμύρια), Τhe Last Jedi (220 εκατομμύρια) και The Rise of Skywalker (177 εκατομμύρια) στο πρώτο του Σαββατοκύριακο.

Οι ισχυρές προπωλήσεις εισιτηρίων δείχνουν ότι οι φανατικοί οπαδοί της ταινίας θα είναι πιστοί στο ραντεβού τους, αλλά δεν μεταφράζεται πάντα σε εναρκτήρια ρεκόρ εισιτηρίων. Για παράδειγμα το Fandango ανέφερε τον Οκτώβριο ότι οι προπωλήσεις για το No Time To Die ήταν υψηλότερες από τη δεύτερη ταινία του Venom και του F9, αλλά στο πρώτο του σαββατοκύριακο είχε τη χαμηλότερη συγκομιδή από αυτές τις ταινίες.

Επίσης, με την έλευση της πανδημίας το κοινό συνηθίζει να αγοράζει από πριν τα εισιτήρια του προκειμένου να αποφεύγει τις ουρές. Παράλληλα πολλές εταιρείες παρέχουν μόνο την επιλογή ηλεκτρονικής κράτησης.

Μεγάλη ζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μεγάλη ζήτηση υπάρχει και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη γενέτειρα του Tom Holland. Σύμφωνα με την αλυσίδα αιθουσών «Vue» έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από 150.000 εισιτήρια μόνο τη Δευτέρα, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων της εταιρείας.

Σε πολλές αίθουσες στις μεγαλύτερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, οι βραδινές προβολές την ημέρα της πρεμιέρας είναι sold out.

Μάλιστα κάποια από τα εισιτήρια για τις προβολές της πρώτης ημέρας έχουν μπει προς πώληση στο eBay για δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Ωστόσο, κανένα δεν έχει προσελκύσει αγοραστές και προσφορές... ακόμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ