Ένας πρώην φοιτητής του Upenn πούλησε την εργασία του, που βαθμολογήθηκε από τον Μασκ το 1995

NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ/ Φωτογραφία AP

Ένας πρώην φοιτητής του Upenn πούλησε κάποιες εργασίες του από το κολέγιο σε μια δημοπρασία για μερικές χιλιάδες δολάρια. Ωστόσο το ποσό που έπιασε δεν είχε να κάνει με το περιεχόμενο των γραπτών. Αντίθετα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο πρόσωπο που έχει βαθμολογήσει αυτά τα γραπτά και αυτός δεν είναι άλλος από τον Έλον Μασκ.

Ο φοιτητής, Brian Thomas, ξέθαψε τις εργασίες του από ένα μάθημα με τίτλο «Entrepreneurship: Implementation and Operations», που διδάχθηκε στη Σχολή Επιχειρήσεων Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια το 1995, σύμφωνα με την RR Auction η οποία ανέλαβε να πουλήσει τα έγγραφα. Σε αυτό το μάθημα ο Έλον Μασκ ήταν βοηθός διδασκαλίας.

Τα δημοπρατούμενα έγγραφα του Thomas από το μάθημα πωλήθηκαν για 7.753 δολάρια. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται το ασφάλιστρο του αγοραστή που λαμβάνει η RR Auction για την πώληση.

Το πρώτο έγγραφο, ένα τετράδιο εξετάσεων με εννέα σελίδες συμπληρωμένες, φέρει τα αρχικά του Μασκ στο εξώφυλλο και κάποια σημάδια στο υπόλοιπο τετράδιο. Τα γραπτά συνοδεύονται από την ύλη του μαθήματος που αναφέρει τον CEO της Tesla ως βοηθό διδασκαλίας.

Μαζί με τα έγγραφα πωλήθηκε και μια επιστολή του Thomas που περιγράφει τον Μασκ ως «σκληρό βαθμολογητή». Ο πρώην φοιτητής αναφέρει ότι κράτησε όλα αυτά τα χαρτιά εξαιτίας της μεγάλης εκτίμησης που είχε για τον καθηγητή Myles Bass που δίδασκε το μάθημα και πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή.

Ο Thomas, μιλώντας στο CNN, ανέφερε ότι δεν θυμάται πολλά πράγματα από τον Μασκ στο μάθημα. «Δεν μπορώ να φέρω στο μυαλό μου μια εικόνα που να τον θυμάμαι στο μάθημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένα μικρό δείγμα από τις σημειώσεις που έχουν πουληθεί μπορείτε να δείτε εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ