Η Apple επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα καταστήματά της

NEWSROOM
Το logo της Apple
Το logo της Apple/ Φωτογραφία AP

Η χρήση της μάσκας προστασίας στα καταστήματα της Apple είναι και πάλι υποχρεωτική, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τα κρούσματα του κορωνοϊού και την εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον».

«Εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων σε πολλές κοινότητες, απαιτούμε πλέον από όλους τους πελάτες, μαζί με τα μέλη της ομάδας μας, να φοράνε μάσκες κατά την επίσκεψη τους στα καταστήματα μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, Nick Leahy.

Η Apple είχε χαλαρώσει σταδιακά τις απαιτήσεις της για τη χρήση μάσκας σε ορισμένες πόλεις και περιοχές με την πάροδο του χρόνου, εναρμονισμένη πάντα με τους τοπικούς κανονισμούς. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική στα μισά καταστήματα πριν την νέα αλλαγή πολιτικής σε αυτό το ζήτημα.

Τα τελευταία δυο χρόνια η Apple έχει αλλάξει αρκετές φορές την πολιτική των καταστημάτων της, ανταποκρινόμενη στις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι αποφάσεις της Apple έχουν λειτουργήσει πολλές φορές σαν καμπανάκι για την αντίδραση της ευρύτερης βιομηχανίας λιανικής πώλησης στην πανδημία.

Εκτός από την Apple, αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις έχουν επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα καταστήματά τους. Ενδεικτικά παραδείγματα είναι τα Starbucks και τα McDonald’s.

ΣΧΕΤΙΚΑ