Η Google σκοπεύει να απωλέσει τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

NEWSROOM
Google
Google/ Φωτογραφία AP

Η Google έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι θα χάσουν την δουλειά τους αν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες εμβολιασμού της εταιρείας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNBC επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο τεχνολογικός γίγαντας έστειλε τελεσίγραφο σε 150.000 υπαλλήλους ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν, είτε εργάζονται στο γραφείο, είτε απομακρυσμένα, μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Μάλιστα τους καλούσε να παρουσιάσουν έγγραφα που πιστοποιούν τον εμβολιασμό, ή να προσκομίσουν ιατρική ή θρησκευτική απαλλαγή από τον εμβολιασμό μέχρι την καταλυτική ημερομηνία.

Όσοι δεν συμμορφωθούν με την πολιτική εμβολιασμού της εταιρείας έως τις 18 Ιανουαρίου θα τεθούν σε «διοικητική άδεια με αποδοχές» για 30 ημέρες και στη συνέχεια σε άδεια χωρίς αποδοχές για διάστημα έως και έξι μηνών. Εάν παραμείνουν ανεμβολίαστοι, θα αποχωρήσουν από την εταιρεία.

Ο εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο Insider ότι οι απαιτήσεις εμβολιασμού της εταιρείας «είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διατηρήσουμε το εργατικό δυναμικός μας ασφαλές και να διατηρήσουμε τις υπηρεσίες μας σε λειτουργία. Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε τους υπαλλήλους μας που μπορούν να εμβολιαστούν να το κάνουν και υποστηρίζουμε σταθερά την πολιτική μας για τον εμβολιασμό».

Τουλάχιστον 600 εργαζόμενοι της Google, λιγότερο από το 0,05% του εργατικού δυναμικού της, είχαν συντάξει ένα μανιφέστο που αντιτίθεται στην εντολή εμβολιασμού της εταιρείας σύμφωνα με το CNBC.

Αυτό συμβαίνει καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει διατάξει τις εταιρείες με περισσότερους από 100 υπαλλήλους να απαιτούν από τους εργαζομένους να είναι πλήρως εμβολιασμένοι μέχρι 18 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Google ανέβαλε το σχέδιο επιστροφής στα γραφεία της για τοποθεσίες στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την μετάλλαξη «Όμικρον».

ΣΧΕΤΙΚΑ