Το νέο Spider-Man θα κυριαρχήσει στο αμερικανικό box office -Αναμένεται το υψηλότερο άνοιγμα της πανδημίας

NEWSROOM
Ο Tom Holland
Ο Tom Holland/ AP

Το Αμερικανικό Box office μπορεί τελικά να βρήκε τον ήρωα του. Η νέα ταινία Spider-Man μπαίνει στις αίθουσες αυτό το Σαββατοκύριακο και υπόσχεται μεγάλα κέρδη για την βιομηχανία των κινηματογραφικών αιθουσών.

Οι συντηρητικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι το Spider-Man: No Way Home, η τρίτη ταινία του Τομ Χόλαντ στον ρόλο, θα ξεπεράσει 100 εκατομμύρια δολάρια στο τριήμερο ντεμπούτο του, αλλά η συμπαραγωγός Sony προβλέπει ότι η ταινία θα συγκεντρώσει περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια.

Το νέο Spider-Man δεν είναι απλά η πιο αναμενόμενη ταινία της εορταστικής περιόδου, αλλά και ολόκληρης της χρονιάς, σύμφωνα με τον Jeff Bock, ανώτερο αναλυτή της Exhibitor Relations. «Όπως έχουμε δει από άλλες ταινίες με υπερήρωες το 2021, το κοινό όχι μόνο θα σπάσει τα ταμεία το Σαββατοκύριακο έναρξης, αλλά θα του δώσει ώθηση για πολλούς μήνες», πρόσθεσε. «Τα 100 εκατομμύρια δολάρια είναι σίγουρα. Τα 150 εκατομμύρια είναι πιο κοντά», ανέφερε.

Ορόσημο για την εποχή της πανδημίας

Οπωσδήποτε το ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων θα αποτελέσει ορόσημο για την εποχή της πανδημίας, καθώς το σημερινό ρεκόρ είναι τα 90 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε το Venom της Sony τον Οκτώβριο. Το Spider-Man: Homecoming, άνοιξε με 117 εκατομμύρια δολάρια το 2017 και το Far From Home που ακολούθησε, άνοιξε με 92 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

Οι πιο αισιόδοξοι αναλυτές του box office εκτιμούν ότι η τελευταία ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Βέβαια είναι αρκετά δύσκολη περίοδος για να κάνει κάποιος ασφαλείς προβλέψεις.

Το αμερικανικό box office έχει ανακάμψει από τα ιστορικά χαμηλά του 2020. αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα στα προ πανδημίας επίπεδα. Ενώ πολλές κινηματογραφικές αίθουσες έχουν θεσπίσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας, δεν έχουν νιώσει όλοι οι θεατές άνετα για να επιστρέψουν στον κινηματογράφο.

Ταινίες που θεωρητικά απευθύνονται σε μεγαλύτερα σε ηλικία ακροατήρια, όπως τα No Time To Die, House Of Gucci, The Last Duel και West Side Story, δεν κατάφεραν να προσελκύσουν μεγάλα πλήθη θεατών.

Οι ταινίες από μεγάλα franchise αποτέλεσαν σημαντικό πόλο έλξης για το κοινό, ιδίως εκείνες που απευθύνονται στην ομάδα 18 έως 40 ετών. Με αφετηρία τις ταινίες F9 και Black Widow, το αμερικανικό box office σημείωσε κέρδη το 2021 και υπάρχει ελπίδα ότι το 2022 θα συνεχιστούν αυτές οι τάσεις με ταινίες όπως το The Batman, Sonic the Hedgehog 2, Doctor Strange and the Multiverse of Madness και Jurassic World: Dominion.

Το MCU έχει ένα αξιοζήλευτο εισπρακτικό ρεκόρ, συνεχίζοντας να προσελκύει τα νεότερα μέλη του κοινού, ενώ την ίδια ώρα διατηρεί τους παλιότερους οπαδούς που ακολουθούν επί σειρά ετών το franchise.

ΣΧΕΤΙΚΑ