Ο Μασκ λέει ότι θα πληρώσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια σε φόρους

NEWSROOM
Έλον Μασκ/ Φωτογραφία shutterstock
Έλον Μασκ/ Φωτογραφία shutterstock

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε ότι ο φορολογικός του λογαριασμός πρόκειται να ξεπεράσει τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Τη συγκεκριμένη είδηση έκανε γνωστή μέσω της σελίδα του στο Twitter, που είναι και το αγαπημένο του κοινωνικό δίκτυο.

Η πληροφορία ήρθε εν μέσω έντονης κουβέντας για το πόσα χρήματα θα πληρώσει και λίγες μέρες μετά τη διαμάχη του με την γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν σχετικά με το θέμα των φόρων.

Την περασμένη εβδομάδα το Insider ανέφερε ότι ο Μασκ θα μπορούσε να πληρώσει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για φόρους μόνο τη φετινή χρονιά. Αυτό βασίζεται στους φόρους για τις μετοχές του στην Tesla, σχεδόν ένα δισεκατομμύριο από φόρους επενδύσεων και πιθανώς να οφείλει κάποια χρήματα στην Καλιφόρνια για πολιτειακούς φόρους.

Τότε ο Μασκ είχε ισχυριστεί ότι θα πληρώσει περισσότερους φόρους από οποιονδήποτε Αμερικανό στην ιστορία, απαντώντας σε σχετικό tweet της Ελίζαμπεθ Γουόρεν που τον καλούσε να πληρώσει φόρους.

Ο Μασκ έχει ασκήσει φέτος μεγάλο αριθμό δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών της Tesla Και πρέπει να πληρώσει φόρο για τη διαφορά μεταξύ της τιμής άσκησης και της αγοραίας αξίας των μετοχών, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά περίπου 30% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα. Με τη σειρά του έχει πουλήσει μεγάλα κομμάτια μετοχών της Tesla για να ανταποκριθεί στη φορολογική υποχρέωση.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο θα κληθεί φέτος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη μετά από πολλά χρόνια που πλήρωνε ελάχιστα σε σχέση με τον πλούτο του, και μάλιστα χωρίς να κάνει κάτι παράνομο. Τον Ιούνιο μια έρευνα της ProPublica διαπίστωσε ότι πλήρωσε συνολικά 455 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους από το 2014 έως και το 2018 παρά το γεγονός ότι ο πλούτος του αυξήθηκε κατά 13,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης δεν πλήρωσε κανέναν ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος το 2018.

Ο Έλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της Space X είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή αξία 243 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg Billionaires Index.

ΣΧΕΤΙΚΑ