Το Spider-Man: No Way Home έγινε η πρώτη ταινία που ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια μέσα στην πανδημία

NEWSROOM
Spider-Man: No Way Home/ Φωτογραφία AP-Sony Pictures, Matt Kennedy

Η πιο πρόσφατη ταινία του ανθρώπου αράχνη έγινε η πρώτη ταινία της εποχής της πανδημίας που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο Box Office. Φυσικά έγινε και η πιο κερδοφόρα ταινία του 2021.

Το No Way Home ξεπέρασε την ταινία «Η μάχη της λίμνης Changjin» το οποίο συγκέντρωσε 905 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η τελευταία ταινία που ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια ήταν το Star Wars: The Rise of Skywalker του 2019, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων μέσων ενημέρωσης Comscore.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία άλλη παραγωγή του Χόλιγουντ δεν έχει πλησιάσει αυτό το εισπρακτικό ορόσημο από την έναρξη της πανδημίας πριν από περίπου δυο χρόνια. Το Σαββατοκύριακο οι παγκόσμιες εισπράξεις του Spider-Man από το Box Office έφτασαν τα 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έφτασε το ένα δις σε λιγότερο από δυο εβδομάδες

Η συμπαραγωγή της Sony με την Disney έφτασε σε αυτό το νούμερο ορόσημο σε λιγότερο από δυο εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της. Ακόμα και η ταχύτητα της παραλλαγής Όμικρον δεν μπόρεσε να αποθαρρύνει τον κόσμο που θέλει να πάει στο σινεμά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία δεν έχει κυκλοφορήσει στην Κίνα η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά στον κόσμο.

Πριν ο Peter Marker «σπάσει» τα ταμεία, το James Bond: No Time To Die με τα 774 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως ήταν η πιο κερδοφόρα ταινία του Χόλιγουντ τόσο για το 2021 όσο και την περίοδο της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ