Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ κέρδισε σχεδόν 100 εκατ. δολάρια το 2021

NEWSROOM
Ο Τιμ Κουκ της Apple
Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ / Φωτογραφία: AP Images

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, έλαβε πακέτο αμοιβών ύψους 98,7 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021, σύμφωνα με την κατάθεση της εταιρείας στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το πακέτο αμοιβών του Κουκ το 2021 ήταν 558% μεγαλύτερο από το 2020 όταν η εταιρεία του χορήγησε αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συντριπτική πλειονότητα της αποζημίωσης του Κουκ για το 2021 έγινε μέσω stock awards που πρόκειται να αρχίσουν να κατοχυρώνονται στο επόμενο έτος. Οι μετοχές αυτές είναι αξίας 82,3 εκατομμυρίων δολαρίων και σύμφωνα με το CNBC αυτές οι θα συνεχίσουν να κατοχυρώνονται ακόμα και αν ο Κουκ συνταξιοδοτηθεί.

Ο Κουκ έλαβε επίσης ένα μπόνους ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων με βάση τις οικονομικές επιδόσεις της Apple. Ο μισθός του παραμένει στα 3 εκατομμύρια δολαρίων.

Το πακέτο αμοιβών ύψους 98,7 εκατομμυρίων δολαρίων περιελάμβανε 630.630 δολάρια σε έξοδα ασφαλείας και 712.488 δολάρια που δαπάνησε η Apple για προσωπικά αεροπορικά ταξίδια του Κουκ.

Ο Τόμας Κουκ είναι CEO της Apple τα τελευταία δέκα χρόνια. Το 2021 έχει να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη αναταραχή των εργαζομένων,με ορισμένους υπαλλήλους των Apple Store να πραγματοποιούν στάση εργασίας για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας την παραμονή των Χριστουγέννων.

Άλλοι μεγάλοι της Silicon Valley όπως ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, kai o διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούγκερμπεργκ, λαμβάνουν μικροσκοπικούς μισθούς, αλλά πληρώνονται με μετοχές. Ο μισθός του Μασκ το 2020 ήταν μηδενικός, ενώ του Ζούγκερμπεργκ ήταν μόλις ένα δολάριο. Ωστόσο και οι δυο έλαβαν εκατομμύρια και δισεκατομμύρια μέσω άλλων μορφών αποζημίωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ