Το Spider-Man: No Way Home είναι η 8η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία του κινηματογράφου

NEWSROOM
Spider-Man: No Way Home/ Φωτογραφία AP-Sony Pictures, Matt Kennedy

Το Spider-Man: No Way Home εξακολουθεί να σπάει τα ρεκόρ εισπράξεων παρά το γεγονός ότι ήδη παίζεται αρκετό καιρό στους κινηματογράφους. Η τελευταία περιπέτεια του ανθρώπου αράχνη έχει εισπράξει 1,53 δισεκατομμύρια παγκοσμίως και σκαρφάλωσε στην 8η θέση στη λίστα με τις πιο κερδοφόρες ταινίες όλων των εποχών.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το No Way Home απέφερε άλλα 64 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς και 33 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box Office. Αυτά ήταν αρκετά για να ξεπεράσει τις ταινίες που βρίσκονταν στις θέσεις 9-12. Συγκεκριμένα πλέον έχει περισσότερα έσοδα από το «The Avengers» (1,518 δισεκατομμύρια δολάρια), το «Furious7» (1,515 δισεκατομμύρια δολάρια), το «Frozen II» (1,45 δισεκατομμύρια δολάρια), και το «Avengers: Age of Ultron» (1.4 δισεκατομμύρια δολάρια).

Το επόμενο εισπρακτικό ερώτημα είναι αν έχει τη δυναμική για να ξεπεράσει τις ταινίες που βρίσκονται στην 6η και την 7η θέση. Πρόκειται για το «Jurassic World» (1,67 δισεκατομμύρια) και το «The Lion King» (1,66 δισεκατομμύρια δολάρια) αντίστοιχα.

Ο Spider-Man τα βάζει με άλλους ήρωες

Στο αμερικανικό box Office το No Way Home κρατάει τη δυναμική του παρά το γεγονός ότι η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στις ΗΠΑ. Με 668 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων είναι πλέον στην 6η θέση με τα υψηλότερα έσοδα στο εγχώριο Box Office ξεπερνώντας τον «Τιτανικό» (659 εκατομμύρια δολάρια), και το «Jurassic World» (652 εκατομμύρια δολάρια).

Σε λίγο καιρό θα μπορούσε να ανέβει στην 5η θέση η οποία ανήκει στο «Avengers: Infinity War» (687 εκατομμύρια δολάρια) και ίσως να φτάσει μέχρι την 4η θέση που βρίσκεται σήμερα το «Black Panther» (700 εκατομμύρια δολάρια)

Σε διεθνές επίπεδο, η τρίτη ταινία του Τομ Χόλαντ στον ρόλο του Πίτερ Πάρκερ έχει συγκεντρώσει το εντυπωσιακό ποσό των 867,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τη μέρα που έκανε πρεμιέρα μέσα στον Δεκέμβριο. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία με 11,8 εκατομμύρια δολάρια.

Η ταινία πήγε ιδιαίτερα καλά στο Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του Χόλαντ, συγκεντρώνοντας μέχρι σήμερα 105,8 εκατομμύρια δολάρια. Άλλες περιοχές με τα υψηλότερα κέρδη είναι το Μεξικό με 69,7 εκατομμύρια δολάρια, η Νότια Κορέα με 55,8 εκατομμύρια δολάρια και η Γαλλία με 55,2 εκατομμύρια δολάρια. Το «No Way Home» δεν παίζεται ακόμα στην Κίνα, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά κινηματογράφου στον κόσμο.

Η αντίθεση με το Matrix

To «The Matrix Resurrections» δυσκολεύτηκε να προσελκύσει κοινό στη Βόρεια Αμερική καθώς την ίδια μέρα έκανε ντεμπούτο στο HBO Max και στο εξωτερικό. Το τέταρτο μέρος της γνωστής σειράς ταινιών απέφερε 7,7 εκατομμύρια δολάρια από 76 αγορές ανεβάζοντας τον απολογισμό του στα 124, 5 εκατομμύρια παγκοσμίως. Αυτό το αποτέλεσμα θεωρείται αρκετά αδύναμο καθώς μιλάμε για μια ταινία που κόστισε 190 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος για την προώθηση της.

Το Matrix 4 ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στην Κίνα κάτι που θα μπορούσε να του δώσει μια μικρή ώθηση ή να το βυθίσει ακόμα περισσότερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι ταινίες του Χόλιγουντ δεν είχαν μεγάλη απήχηση στους κινηματογράφους της Κίνας και σίγουρα το γεγονός ότι το γεγονός ότι ήδη παίζει διαδικτυακά για μεγάλο διάστημα δεν το βοηθάει να ανακάμψει.

ΣΧΕΤΙΚΑ