Το Facebook ζητάει από τους υπαλλήλους του να κάνουν την αναμνηστική δόση

NEWSROOM
Το Facebook ζητάει από τους υπαλλήλους του να κάνουν την αναμνηστική δόση
AP Images

Η Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook, θα απαιτήσει από όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται στα γραφεία της στις ΗΠΑ, να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Δευτέρα.

«Τα booster παρέχουν αυξημένη προστασία», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta στην εφημερίδα The Wall Street Journal. «Δεδομένων των αποδείξεων για την αποτελεσματικότητα των αναμνηστικών δόσεων, επεκτείνουμε την απαίτησή μας για εμβολιασμό ώστε να περιλαμβάνει και τις αναμνηστικές δόσεις», πρόσθεσε.

Αργεί η επιστροφή στο γραφείο

Ο γίγαντας των Social Media ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι θα καθυστερήσει περαιτέρω η επιστροφή τους στο γραφείο, τουλάχιστον μέχρι τις 28 Μαρτίου, καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον είναι μεγάλη σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε αρχικά προγραμματίσει την επιστροφή στο γραφείο στα τέλη Ιανουαρίου.

Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε στο Insider ότι η αναβολή έχει ως στόχο να δώσει στους υπαλλήλους περισσότερο χρόνο και ευελιξία στην εύρεση των εργασιακών τους ρυθμίσεων, καθώς η πανδημία παραμένει ενεργή.

«Επικεντρωνόμαστε στο να διασφαλίσουμε ότι οι υπάλληλοί μας θα συνεχίσουν να έχουν επιλογές σχετικά με τον τόπο εργασίας τους, δεδομένου του σημερινού τοπίου με τον Covid-19», ανέφερε σε δήλωση της η Janelle Gele, αντιπρόεδρος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. «Καταλαβαίνουμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα καθιστά αυτή τη στιγμή δύσκολη τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τον τόπο εργασίας, γι’αυτό δίνουμε περισσότερο χρόνο για να επιλέξουν αυτό που τους εξυπηρετεί καλύτερα», πρόσθεσε.

Το Facebook είναι η τελευταία εταιρεία που τροποποιεί τα σχέδια επαναλειτουργίας της καθώς η αύξηση των κρουσμάτων αναγκάζει αρκετές εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Apple και της Google, να αναβάλουν επ’ αόριστον τις προγραμματισμένες επιστροφές τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Facebook, εάν οι εργαζόμενοι επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως μετά τις 28 Μαρτίου, θα πρέπει να το ζητήσουν από την εταιρεία έως τα μέσα Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ