Η Ryanair θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως βάση για έως 20 αεροσκάφη της τα επόμενα τρία χρόνια

NEWSROOM
Η Ryanair θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως βάση για έως 20 αεροσκάφη της τα επόμενα τρία χρόνια
Φωτο: Shutterstock

Η Ryanair μπορεί να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως βάση για έως και 20 αεροσκάφη της τα επόμενα χρόνια εάν η Ρωσία δεν εισβάλει στη χώρα και εάν τα αεροδρόμια εκεί προσφέρουν αρκετά ελκυστικές συμφωνίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μάικλ Ο’Λίρι.

Η Ryanair έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι θεωρεί την Ουκρανία αγορά με δυνητικά μεγάλη ανάπτυξη και ο Ο’Λίρι είπε ότι ενώ η αεροπορική εταιρία παρακολουθεί τις εντάσεις με τη Ρωσία δεν έχει αλλάξει τα σχέδιά της να αυξήσει τη δυναμικότητά της εκεί.

«Διατηρούμε τη δέσμευσή μας στην Ουκρανία. Όσο η Ουκρανία κοιτάζει προς δυσμάς υπάρχουν τεράστιες…ροές ανθρώπων που ταξιδεύουν προς και από την Ουκρανία, εργαζόμενοι στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη», δήλωσε ο ίδιος.

«Εάν δεν υπάρξει εισβολή από τη Ρωσία, είναι μια χώρα όπου αναμένουμε να ανοίξουμε δυο-τρεις βάσεις…κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια, ανάλογα με τις συμφωνίες για το κόστος», πρόσθεσε.

Τα στελέχη της Ryanair που ασχολούνται με τη χάραξη νέων δρομολογίων έκαναν την τρίτη ή τέταρτή τους επίσκεψη στην Ουκρανία τον Ιανουάριο, είπε ο Ο’Λίρι, αλλά οι ουκρανικές αρχές δεν ήταν σε θέση να συζητήσουν νέα δρομολόγια και βάσεις «καθώς η προσοχή τους έχει κάπως διασπαστεί».

«Ελπίζουμε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα επιλυθεί με διπλωματικό τρόπο. Και εάν συμβεί αυτό, παραμένει μια εξαιρετική αναπτυξιακή ευκαιρία για εμάς», είπε ο ίδιος.

Εάν οι προσφορές είναι αρκετά καλές, η Ryanair θα μπορούσε να αναπτύξει 15-20 αεροσκάφη σε πέντε αεροδρόμια-βάσεις τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, είπε ο Ο’Λίρι.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ