Τα κέρδη της Sony Pictures ξεπέρασαν τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο

NEWSROOM
Sony
Φωτό: Shutterstock

Η Sony Pictures πέτυχε καθαρά κέρδη ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο 2021, τα οποία ενισχύθηκαν από την επιστροφή στις κινηματογραφικές αίθουσες και την επιτυχία του Spider-Man: No Way Home.

Το ποσό των 1,31 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι χαοτικά ανώτερο τα 194 εκατομμύρια που είχε κερδίσει η εταιρεία το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο τρίμηνο, έως το τέλος Σεπτεμβρίου είχε κέρδη 288 εκατομμύρια δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη της μητρικής εταιρείας, Sony Group, αυξήθηκαν κατά 20% το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο του 2021 φτάνοντας τα 4,15 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13% στα 27 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα αλματώδη αποτελέσματα, κατάστησαν το τμήμα της Sony Pictures τον μεγαλύτερο συνεισφέροντα στα καθαρά κέρδη της μητρικής εταιρείας. Το τμήμα «pictures» περιλαμβάνει τα κινηματογραφικά στούντιο, την τηλεοπτική παραγωγή και τις δραστηριότητες τηλεοπτικών δικτύων.

Το τμήμα παιχνιδιών και δικτυακών υπηρεσιών αύξησε την κερδοφορία του σε ετήσια βάση στο τρίμηνο στα 837 εκατομμύρια δολάρια. Τα καθαρά κέρδη του τομέας μουσικής υποχώρησαν στα 496 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο.

Το Gamming σε πρώτο πλάνο

Ήδη από τις αρχές του 2022 η Sony έχει ανακοινώσει κινήσεις για να ενισχύσει δυο από τους πιο σταθερά κερδοφόρους επιχειρηματικούς της κλάδους, τα παιχνίδια και τους ημιαγωγούς. Συμφώνησε να επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια ως μειοψηφικός επενδυτής σε ένα νέο χυτήριο τσιπ που βρίσκεται στην Ιαπωνία και κατασκευάζεται από τον ταϊβανέζικο γίγαντα ημιαγωγών TSMC

H Sony Iteractive Entertainment ανακοίνωσε επίσης την εξαγορά της Bungie, μιας εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία ήταν προηγουμένως υπεύθυνη για τις σειρές παιχνιδιών, «Halo» και «Destiny» ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο τομέας παιχνιδιών όπου η ζήτηση έχει ήδη ενισχυθεί από τις επιπτώσεις των lockdowns γίνεται όλο και ανταγωνιστικός σε εταιρικό επίπεδο. Τις τελευταίες εβδομάδες η Microsoft προχώρησε σε συμφωνία ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Activision Blizzard, ενώ η Take- Two Interactive ανακοίνωσε σχέδια εξαγοράς της εταιρείας Casual Games Zynga ύψους 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η είδηση της συμφωνίας της Activision Blizzard θεωρήθηκε ως κλιμάκωση της μάχης μεταξύ της Microsoft και της Sony οι οποίες είναι και οι δυο κατασκευάστριες κονσολών και διαχειριστές δικτύων παιχνιδιών.

Οι μετοχές της Sony, οι οποίες είχαν φτάσει σε πολυετή υψηλά επίπεδα στις αρχές του 2022, υποχώρησαν έως και 20% μετά την ανακοίνωση της Microsoft. Έκτοτε η μετοχή έχει ανακάμψει αλλά παραμένει περίπου 11% από έτος σε έτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ