Μαύρο διαμάντι δισεκατομμυρίων ετών πουλήθηκε για 4,3 εκατ. δολάρια

NEWSROOM
Μαύρο διαμάντι δισεκατομμυρίων ετών πουλήθηκε για 4,3 εκατ. δολάρια

Ένα μαύρο διαμάντι δισεκατομμυρίων ετών, που πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο κομμένο διαμάντι στον κόσμο, πουλήθηκε για 4,3 εκατομμύρια δολάρια.

Με την ονομασία «The Enigma» το διαμάντι των 555,55 καρατίων, το οποίο ζυγίζει περίπου όσο μια μπανάνα, αναμενόταν να πιάσει περισσότερα χρήματα από αυτά που τελικά έπιασε. Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s δήλωσε ότι «ο αγοραστής επέλεξε να χρησιμοποιήσει κρυπτονόμισμα για την αγορά».

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την προέλευση του πετραδιού, μεταξύ των οποίων αυτή που αναφέρει ότι βρέθηκε στη Γη από κάποιος αστεροειδή. Ο οίκος δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του αγοραστή, αλλά λίγο αργότερα ο επιχειρηματίας Richard Heart, που ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα, ισχυρίστηκε ότι είναι πλέον ο κάτοχος του Enigma.

Είπε στους περισσότερους από 180.000 ακόλουθους του στο twitter ότι «μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή θα έρθει στα χέρια μου» και υποστήριξε ότι το διαμάντι θα μετονομαστεί σε «HEX.com Diamnond», για να παραπέμπει στην πλατφόρμα blockhain που έχει ιδρύσει.

Τι κάνει το enigma τόσο ξεχωριστό

Το πολύτιμος λίθος είναι ένα Carbonado, το οποίο είναι μια από τις πιο σκληρές μορφές φυσικού διαμαντιού. Τα carbonado είναι εξαιρετικά σπάνια και έχουν ανακαλυφθεί μόνο στη Βραζιλία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Επειδή περιέχουν οσμπορνίτη, ένα ορυκτό που βρίσκεται μόνο σε μετεωρίτες, πιστεύεται ότι προέρχονται από το διάστημα.

Ο οίκος Sotbey’s περιέγραψε το enigma ως «ένα από τα σπανιότερα, δισεκατομμυρίων ετών, κοσμικά θαύματα που γνωρίζει η ανθρωπότητα». Η ακριβής προέλευση των μαύρων διαμαντιών καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου.

Τα μαύρα διαμάντια είναι συνήθως ηλικίας περίπου 2,6 έως 3,2 δισεκατομμυρίων ετών, χρονολογούνται δηλαδή σε μια εποχή πριν την ύπαρξη των δεινοσαύρων. Η ίδια η Γη είναι περίπου 4,65 δισεκατομμυρίων ετών, άρα όχι πολύ παλαιότερη από τα μαύρα διαμάντια.

ΣΧΕΤΙΚΑ