Το Spider-Man: No Way Home έγινε η τρίτη μεγαλύτερη ταινία όλων των εποχών στο Αμερικανικό Box Office

NEWSROOM
Spider-Man: No Way Home/ Φωτογραφία AP-Sony Pictures, Matt Kennedy

Η ταινία Spider-Man: No Way Home ξεπέρασε και επίσημα το Avatar του James Cameron και έγινε η τρίτη μεγαλύτερη ταινία στην ιστορία του Αμερικανικού Box Office.

Μετά από αρκετές εβδομάδες που υπήρχε η αίσθηση ότι θα μπορέσει να γίνει αυτό, τελικά το Spider-Man συγκέντρωσε άλλο ένα εκατομμύριο δολάρια τη Δευτέρα και ξεπέρασε το Avatar των 760,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο Box Office της Βόρειας Αμερικής.

Η τελευταία ταινία που Spider-Man από τη Sony, έχει συγκεντρώσει το εκπληκτικό ποσό των 760,9 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρεια Αμερική από τον Δεκέμβριο που έκανε πρεμιέρα, μέχρι και σήμερα. Αυτά τα ποσά είναι τριπλάσια από την επόμενη ταινία με τα υψηλότερα έσοδα της εποχής της πανδημίας που είναι το Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings της Disney/ Marvel με 224 εκατομμύρια δολάρια.

Πιάνει «ταβάνι» στο Box Office

Για το Spider-Man: No Way Home, η άνοδος κατά πάσα πιθανότητα θα σταματήσει εδώ. Θα χρειαστεί επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια σε εγχώριες πωλήσεις εισιτηρίων για να πιάσει το Avengers: Endgame (858 εκατομμύρια δολάρια) στη δεύτερη θέση και ακόμα περισσότερα για να φτάσει τα 936 εκατομμύρια που είχε συγκεντρώσει το Star Wars: The Force Awakens που βρίσκεται στην πρώτη θέση.

«Αν και το No Way Home επωφελείται από μια πολύ υψηλότερη μέση τιμή εισιτηρίου σε σχέση με το Avatar, αυτό δεν μειώνει το μέγεθος του επιτεύγματος που έρχεται σε μια αγορά που έχει επηρεαστεί άμεσα από την πανδημία», λέει ο Paul Dergarabedian, ανώτερος αναλυτής μέσων ενημέρωσης της Comscore. «Θα ήταν αδιανόητο πριν από λίγους μήνες να σκεφτεί κανείς ότι η τελευταία ταινία Spider-Man θα μπορούσε να ξεπεράσει το Avatar που βρισκόταν σε αυτή τη θέση για πάνω από μια δεκαετία», πρόσθεσε.

Στην πρώτη εξάδα στο παγκόσμιο Box Office

Σε παγκόσμιο επίπεδο το Spider-Man: No Way Home είναι η έκτη ταινία με υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών με 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακόμα και εκεί θα είναι δύσκολο να πιάσει κάποια ταινία από την πρώτη πεντάδα. Σε αυτή φιγουράρουν το Avatar, το Endgame, ο Τιτανικός, το Star Wars: The Force Awakens, και το Avengers: Infinity War. Το καθένα από τα παραπάνω έχει ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Χωρίς την Κίνα μπορεί να είναι μη ρεαλιστικό για το No Way Gome να φτάσει στο σημείο αναφοράς των 2 δισεκατομμυρίων. Έτσι το Avatar μπορεί να έχασε τη θέση του στη Βόρεια Αμερική, αλλά θα διατηρήσει εύκολα τη θέση του στο παγκόσμιο Box Office με 2,802 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ