Τίτλοι τέλους στη συνεργασία της Marvel με το Netflix

NEWSROOM
netflix τηλεόραση
Shutterstock: diy13

Εδώ και λίγες ημέρες κόπηκαν οι δεσμοί που συνέδεαν το Netflix με το σύμπαν των ηρώων της Marvel.

Τον Απρίλιο του 2015 το Netflix ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Marvel, κυκλοφορόντας τη σειρά «Daredevil». Τα επόμενα χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους τα «Jessica Jones», «Luke Cage», «The Punisher» «Iron Fist» και το «Defenders» στο οποίο οι περισσότεροι πρωταγωνιστές των παραπάνω σειρών έφτιαξαν μια ομάδα υπερώων.

Εκείνη την περίοδο η Disney, που έχει στην κατοχή της την Marvel, δεν είχε ακόμα τη δική της πλατφόρμα. Αυτή ήρθε μερικά χρόνια αργότερα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση των πλάνων για νέα επεισόδια σε όλες τις σειρές της Marvel που υπήρχαν στο Netflix.

Παρά την ακύρωση των σειρών, τα επεισόδια που είχαν ήδη κυκλοφορήσει παρέμειναν στην πλατφόρμα για περίπου τρία χρόνια. Τελικά οι έξι σειρές της Marvel που κυκλοφόρησαν από το Netflix αφαιρέθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου. Η συμφωνία αδειοδότησης του Netflix ολοκληρώθηκε και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την μεταφορά τους στο Disney Plus.

Οι σειρές που μέχρι πρόσφατα ήταν στο Netflix αλλά και το «Marvel’s Agents of S.H.I.E.L..D.» το οποίο προβλήθηκε για επτά σεζόν στο ABC, θα ξεκινήσουν να προβάλλονται στο Disney Plus από τις 16 Μαρτίου στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ το επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες που είναι προσβάσιμη η πλατφόρμα της εταιρείας.

Ακόμα πιο πλούσιο το περιεχόμενο

Με αυτές τις προσθήκες το υλικό που προσφέρει το Disney Plus γίνεται ακόμα πιο πλούσιο. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν η Marvel σκοπεύει να συνεχίσει την ιστορία των σειρών από εκεί που την είχαμε αφήσει, αλλά το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής του Daredevil είχε ένα μικρό πέρασμα από το Spider Man: No Way Home, δείχνει την πρόθεση της εταιρείας να αξιοποιήσει τους χαρακτήρες.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια, εκτός από τις ταινίες, η Marvel έχει μπει δυναμικά και στον τομέα των τηλεοπτικών σειρών με χαρακτήρες από το κινηματογραφικό της σύμπαν. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει οι πρώτες σεζόν των «WandaVision» και «Loki», μεταξύ άλλων και αναμένεται και συνέχεια.

Πότε αναμένεται στην Ελλάδα το Disney Plus

To Disney Plus δεν είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Ωστόσο, στο πλαίσιο τις επέκτασης του σε περισσότερες αγορές, αναμένεται να έρθει επίσημα στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022. Για την ώρα δεν έχει έχει γίνει γνωστή κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, ούτε το κόστος της υπηρεσίας.

Εκτός από τις ταινίες και της σειρές της Marvel, το Disney Plus διαθέτει επίσης τα προγράμματα από τα στούντιο της Disney, της Pixal, του Star Wars και του National Geographic.

ΣΧΕΤΙΚΑ