Μπελάδες για την Dinsey με αφορμή την προσθήκη των σειρών που ήταν στο Netflix

NEWSROOM
Disney+/Φωτογραφία shutterstock
Disney+/Φωτογραφία shutterstock

Το Parents Television Council (PTC) επιτέθηκε στην Dinsey με αφορμή την προσθήκη των σειρών «Daredevil», «Jessica Jones», «Luke Cage», «Iron Fist», «The Punisher» και «The Defenders». Οι παραπάνω σειρές ήταν μέχρι πρόσφατα στο Netflix και αναμένεται να ενσωματωθούν στο Disney+ στις 16 Μαρτίου.

Η PTC προειδοποίησε την Disney ότι η προβολή αυτών των shows θα «καταστρέψει το εμπορικό σας σήμα». «Για περισσότερα από 98 χρόνια, η Walt Disney Company είναι συνώνυμη με τις λέξεις Family Friendly, και δεν μπορώ να σκεφτώ καμία άλλη εταιρεία στην αμερικανική ιστορία που να έχει χτιστεί στις πλάτες, και τα πορτοφόλια, των γονέων και των οικογενειών», δήλωσε ο Tim Winter, πρόεδρος του Parents Television and Media Council.

«Η ομώνυμη πλατφόρμα της εταιρείας, Disney plus λογικά προωθήθηκε στην αγορά ως μια φιλική προς την οικογένεια υπηρεσία streaming και οι γονείς εμπιστεύτηκαν τη Disney για να τους προσφέρει ακριβώς αυτό». Ο Winter συνέχισε: «Είναι μια ακραία off brand κίνηση για την Disney Plus να προσθέσει περιεχόμενο ακατάλληλο για ανήλικους σε αυτή την πλατφόρμα, δήθεν για να αυξήσει τα έσοδα από συνδρομές. Τι θα ακολουθήσει λοιπόν, η προσθήκη ζωντανών παραστάσεων στριπτίζ στη Fantasyland του Disney World».

Η Disney Plus θα ενημερώσει τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου στις 16 Μαρτίου παράλληλα με ένδειξη καταλληλότητας στην πλατφόρμα. Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν τη δυνατότητα επιλογής περιορισμών βαθμολογίας περιεχομένου για κάθε προφίλ και την προσθήκη ενός κωδικού για το ξεκλείδωμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ