Μασκ: Με υψηλό πληθωρισμό είναι καλύτερο να έχεις φυσικά περιουσιακά στοιχεία -Δεν θα πουλήσω τα crypto μου

NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ/ Φωτογραφία AP

Ο Έλον Μασκ συμβούλευσε τη Δευτέρα ότι είναι καλύτερο να κατέχει κανείς «φυσικά πράγματα» όπως σπίτια και μετοχές, αλλά πρόσθεσε ότι δεν προτίθεται να πουλήσει τα crypto που έχει στην κατοχή του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δήλωσε ότι είναι καλύτερα να κατέχει κάποιος φυσικά περιουσιακά στοιχεία αντί για δολάρια όταν ο πληθωρισμός είναι υψηλός. Αφορμή για αυτές τις συμβουλές ήταν μια συζήτηση που ξεκίνησε στο Twitter σχετικά με τον πληθωρισμό.

«Ως γενική αρχή για όσους αναζητούν συμβουλές, είναι γενικά καλύτερο να κατέχετε φυσικά πράγματα όπως ένα σπίτι ή μετοχές σε εταιρείες που πιστεύετε ότι κάνουν καλά προϊόντα παρά δολάρια όταν ο πληθωρισμός είναι υψηλός», έγραψε στο Twitter. «Εξακολουθώ να κατέχω και δεν θα πουλήσω Bitcoin, Ether και Doge που έχω στην κατοχή μου», πρόσθεσε.

Ανεβασμένος ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έφτασε το 7,9% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το 1982, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας. Η Tesla και η Space X «έβλεπαν σημαντικές πληθωριστικές πιέσεις στις πρώτες ύλες και τα Logistics», δήλωσε ο Μασκ.

Τον Μάιο του 2020 ο Μασκ είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να πουλήσει «σχεδόν όλα» τα φυσικά του αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου του χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2021 πούλησε το τελευταίο σπίτι που είχε στην κατοχή του.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είναι υπέρμαχος των κρυπτονομισμάτων, αν και κατά καιρούς δεν έχει κρύψει τις επιφυλάξεις του. Έχει εκφραστεί πολλές φορές με θετικά λόγια για το Dogecoin και έχει συζητήσει τα πλεονεκτήματα των crypto με άλλες ηγετικές προσωπικότητες της τεχνολογικής βιομηχανίας.

Η Tesla του Μασκ αγόρασε Bitcoin αξίας περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές του 2021, για να χρησιμοποιηθεί ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού. Η Τιμή μετοχής της Tesla έχει πέσει περίπου 35% φέτος, συρρικνώνοντας την περιουσία του Μασκ κατά περίπου ένα τέταρτο. Ωστόσο εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με καθαρή αξία περίπου 206 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

ΣΧΕΤΙΚΑ