Η Toyota επανεξετάζει την παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

NEWSROOM
Η Toyota επανεξετάζει την παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο
Πηγή: AP Images

Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, έχει προειδοποιήσει τον Γκραντ Σαπς υπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, ότι μπορεί να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στη Βρετανία μετά από 30 χρόνια, εκτός εάν η κυβέρνηση αποδυναμώσει τις «πράσινες» πολιτικές της που επιβάλλουν τη γρήγορη μετάβαση σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, αναφέρουν οι «The Times».

Η απειλή για το μέλλον των 3.000 θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο στο Μπέρναστον και στο εργοστάσιο κινητήρων στο Ντίσαιντ στη βόρεια Ουαλία έρχεται καθώς το υπουργείο Μεταφορών προετοιμάζεται να επιβάλει στόχους που απαιτούν ένα αυξανόμενο ποσοστό πωλήσεων νέων αυτοκινήτων και φορτηγών μηδενικών εκπομπών κάθε χρόνο από το 2024.

Οι εταιρείες που αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν το όριο σύμφωνα με την εντολή Zero Emission Vehicle (ZEV) θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ή να αγοράσουν πιστώσεις από ανταγωνιστές, όπως η Tesla, που υπερβαίνουν τον στόχο.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι είναι έτοιμη να πουλήσει μόνο αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών και επανέλαβε την άποψή της ότι τα υβριδικά θα πρέπει να παίξουν ρόλο στη μετάβαση έως το 2035, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να θέσει νέους στόχους για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Toyota επικεντρώνεται στην επίτευξη ενός μακροπρόθεσμου και βιώσιμου μέλλοντος στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών εργοστασίων της, ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία σε δήλωσή της.

Η Toyota δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι θα είναι έτοιμη να πουλήσει μόνο αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη έως το 2035 και έθεσε έναν ενδιάμεσο στόχο για αυτά να αποτελούν τουλάχιστον το ήμισυ των πωλήσεών της μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ