Ένας από του μεγαλομετόχους της Tesla χαρακτηρίζει «άνευ σημασίας» την επένδυση του Μασκ στο Twitter

NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ/ Φωτογραφία AP

Ο Ρον Μπάρον, ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Tesla, δήλωσε ότι θεωρεί ασήμαντη την είσοδο του Ελον Μασκ στο Twitter με ποσοστό 9,2%, καθώς και τη θέση που πήρε στο διοικητικό συμβούλιο της πλατφόρμας.

«Νομίζω ότι είναι άνευ σημασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάρον στο CNBC.«Είναι μια πολύ μικρή επένδυση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για έναν άνθρωπο που αξίζει 300 δισεκατομμύρια. Έχει την Tesla που αξίζει ένα τρισεκατομμύριο και βρίσκεται καθ’οδόν προς την αξία των 3 ή τεσσάρων τρισεκατομμυρίων».

Ο Μπάρον, διευθύνων σύμβουλος της Baron Capital, δήλωσε ότι ο όμιλος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του, αποφάσισε να μην αγοράσει μετοχές του Twitter όταν έμαθε ότι ο CEO της Tesla αγόρασε μετοχές και θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο.

Στα ύψη η μετοχή του Twitter

Η μετοχή του Twitter εκτοξεύθηκε στα ύψη μετά την αποκάλυψη της συμμετοχής του Μασκ στην εταιρεία. Οι μετοχές της πλατφόρμας διαπραγματεύονται γύρω στα 47 δολάρια ανά μετοχή. Ο Μπάρον αντέκρουσε τις ανησυχίες ότι η συμμετοχή του Μασκ στο Twitter θα μπορούσε να επηρεάσει την Tesla.

«Όταν εστιάζεις σε κάτι που δεν έχει νόημα, δεν θα έχει ποτέ αντίκτυπο σε τίποτα. Απλά απομακρύνεσαι από το να κοιτάς τη μεγάλη εικόνα», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Την Πέμπτη, η Washington Post αναφέρει ότι η ανακοίνωση του Μασκ για το Twitter θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω έρευνες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφού ο δισεκατομμυριούχος φέρεται να κατέθεσε τη γνωστοποίηση με 11 ημέρες καθυστέρηση.

Ο Μπάρον δεν είναι το μόνο πρόσωπο με στενούς δεσμούς με την Tesla που σχολιάζει την απόφαση του Μασκ να «μπει» στο Twitter. Την Τρίτη, το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, Στιβ Στέστλι δήλωσε στο Bloomberg ότι ο Μασκ θα «ταράξει τα νερά» στο Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ