Ο Μασκ θέλει να αγοράσει πλήρως το Twitter -Το ποσό που προσφέρει

NEWSROOM
Πηγή φωτογραφίας shutterstock
Πηγή φωτογραφίας shutterstock

Ο Έλον Μασκ είναι πρόθυμος να αγοράσει όλες τις μετοχές του Twitter λέγοντας ότι το γνωστό Social Media πρέπει να μετασχηματιστεί ως ιδιωτική εταιρεία, βγαίνοντας από τη Wall street.

«Επένδυσα στο Twitter καθώς πιστεύω στις δυνατότητές του να αποτελέσει την πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο. Πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου είναι μια κοινωνική ανάγκη για μια λειτουργική δημοκρατία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μασκ σε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Twitter Μπρετ Τέιλορ.

Οι μετοχές του Twitter σημείωσαν άλμα 12% στην προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση, αφού έκλεισαν στα 45,85 δολάρια ανά μετοχή την Τετάρτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μασκ προτίθενται να αγοράσει για 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Αναλυτικά η επιστολή του Μασκ προς τον πρόεδρο του Twitter:

«Επένδυσα στο Twitter καθώς πιστεύω στις δυνατότητές του να αποτελέσει την πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο. Πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου είναι μια κοινωνική ανάγκη για μια λειτουργική δημοκρατία.

Ωστόσο, από τότε που έκανα την επένδυσή μου, συνειδητοποιώ τώρα ότι η εταιρεία ούτε θα ευδοκιμήσει, ούτε θα εξυπηρετήσει αυτή την κοινωνική ανάγκη στην τρέχουσα μορφή της. Το Twitter πρέπει να μετασχηματιστεί ως ιδιωτική εταιρεία.

Ως αποτέλεσμα, είμαι διατεθειμένος να αγοράσω το 100% του Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά. Πρόκειται για 54% πάνω σε σχέση με πριν ξεκινήσω να επενδύω στο Twitter και 38% πάνω σε σχέση με την ημέρα πριν από την επίσημη ανακοίνωση της επένδυσης μου. Η προσφορά μου είναι η καλύτερη και η τελική. Αν δεν γίνει αποδεκτή θα πρέπει να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος.

Το Twitter έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Θα τις ξεκλειδώσω.

Έλον Μασκ».

Οι μετοχές του Twitter σημειώνουν άνοδο 6% φέτος και 18,5% από την αρχή του μήνα. Σύμφωνα με την προσφορά του, ο Μασκ εκτιμά ότι το Twitter αξίζει περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το διοικητικό συμβούλιο «θα εξετάσει με προσοχή» την προσφορά του Μασκ

Η Twitter ανακοίνωσε ότι «θα εξετάσει με προσοχή» την προσφορά του Έλον Μασκ για την εξαγορά της και την έξοδό της από την Wall Street.

Η εταιρεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι έλαβε την μη ζητηθείσα και μη δεσμευτική προσφορά του Έλον Μασκ για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας στην τιμή των 54,20 δολαρίων τοις μετρητοίς.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Twitter θα εξετάσει με προσοχή την προσφορά για να καθορίσει την στάση που θεωρεί ότι θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντας της εταιρείας και όλων των μετόχων της Twitter», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ