Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 4 δισ. μέσα σε δυο ημέρες

NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ/ Φωτογραφία AP Matt Rourke

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε δυο ημέρες, όπως προκύπτει από πέντε αρχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η πώληση 4,4 εκατομμυρίων μετοχών πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Απριλίου, λίγες ημέρες αφότου επήλθε η συμφωνία για την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Δεν σχεδιάζονται περαιτέρω πωλήσεις των μετοχών της Tesla μετά τη σημερινή ημέρα», έγραψε σε tweet του ο Μασκ.

Μπορεί ο ίδιος να μην ανέφερε κάτι, αλλά η συγκεκριμένη κίνηση έχει ως στόχο να μαζευτούν τα κεφάλαια για να ολοκληρωθεί η εξαγορά του Twitter.

O Μασκ ήταν αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει τις μετοχές του στην Tesla για να συγκεντρώσει 21 δισεκατομμύρια δολάρια 21 δισεκατομμύρια δολάρια. Περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια θα προέλθουν από ένα χρέος, ενώ άλλα 12,5 μέσω ενός δανείου με εγγύηση τις μετοχές του στην Tesla , σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla έχει συρρικνωθεί από τις 4 Απριλίου, όταν ο Μασκ αποκάλυψε ότι έχει αγοράσει το 9,2% του Twitter. Στις 26 Απριλίου, την ημέρα που ο Μασκ έκλεισε τη συμφωνία για την εξαγορά της πλατφόρμας, η τιμή της μετοχής της Tesla υποχώρησε κατά 12%.

Οι μετοχές της Tesla έκλεισαν στα 877,51 δολάρια ανά μετοχή την Πέμπτη πριν δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία σχετικά με την πώληση ενός μεριδίου του Μασκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ