Ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι θα αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ/ Φωτογραφία AP Matt Rourke

Αναστάτωση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η πρόθεση του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, ιδιοκτήτη της Tesla και της SpaceX, να αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για ακόμη ένα «αστείο» του ιδιόρρυθμου επιχειρηματία.

Με ένα σιβυλλικό tweet, ο πλούσιος επιχειρηματίας, συνηθισμένος σε απρόβλεπτες και προκλητικές δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Και αγοράζω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν ο πλουσιότερος επιχειρηματίας του κόσμου, εννοεί ότι θ' ασχοληθεί σοβαρά και θα καταθέσει προσφορά εξαγοράς του ιστορικού συλλόγου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τις επόμενες ημέρες, η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει, σχετικά με τις προσθέσεις του Νοτιοαφρικανού δισεκατομμυριούχου.

Σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων (AFP), ούτε η Tesla ούτε η διοίκηση του συλλόγου, που ελέγχεται από την οικογένεια Γκλέιζερ, απάντησαν σχετικά.

Οπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuter's», λίγο αργότερα ο Μασκ, επανήλθε με νέα ανάρτηση, γράφοντας πως αστειευόταν όταν είπε ότι επρόκειτο να αγοράσει την Γιουνάϊτεντ: «Οχι, αυτό είναι ένα μακροχρόνιο αστείο στο Twitter. Δεν αγοράζω αθλητικές ομάδες».

Ο αγγλικός σύλλογος, εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εδώ και δέκα χρόνια, έχει κεφαλαιοποίηση 2,08 δισ. δολάρια. Η μετοχή του, έκλεισε την Τρίτη στα 12,78 δολάρια (+0,08%), ενώ έχασε 2,11% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο.

Παρά το γεγονός, ότι κανένας μέτοχος δεν κατέχει πλειοψηφικό πακέτο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ελέγχεται από τα έξι παιδιά του Αμερικανού επιχειρηματία Μάλκολμ Γκλέιζερ, ο οποίος ανέλαβε την εταιρεία το 2005 πριν πεθάνει το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρόσφατα, ο Μασκ πούλησε μετοχές αξίας σχεδόν επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων, στον όμιλο αυτοκινήτων Tesla, ενώ βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης για το αποτυχημένο σχέδιο εξαγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ