Ένα iPhone πρώτης γενιάς πωλήθηκε για πάνω από 63.000 δολάρια

NEWSROOM
Το iPhone πρώτης γενιάς
Το iPhone πρώτης γενιάς/ Φωτογραφία AP

Ένα iPhone πρώτης γενιάς που κυκλοφόρησε το 2007 πωλήθηκε για περισσότερα από 63.000 δολάρια μια ηλεκτρονική δημοπρασία την Κυριακή, πάνω από 100 φορές από το αρχικό του κόστος. Η συσκευή ονομάστηκε «Frist Edition» από τον δημοπράτη LCG Auctions και το κουτί δεν είχε ανοιχτεί ποτέ.

Το πρώτο iPhone κόστιζε 599 δολάρια και προσέφερε μια οθόνη 3,5 ιντσών, κάμερα 2 megapixel και αποθηκευτικό χώρο 4 ή 8 GB. Το πρώτο μοντέλο δεν διέθετε κατάστημα εφαρμογών και λειτουργούσε στο δίκτυο 2G αποκλειστικά για την AT&T.

Οι προσφορές για το τηλέφωνο ξεκίνησαν στο διαδίκτυο νωρίτερα μέσα στο μήνα από τα 2.500 δολάρια. Συνολικά υπήρξαν 27 προσφορές από ανθρώπους που ήθελαν να το αποκτήσουν σύμφωνα με την ιστοσελίδα της LCG. Ο Ιδρυτής της εταιρείας δήλωσε στο CNN ότι 10 διαφορετικοί αγοραστές προσπάθησαν να αποκτήσουν το πρώτο iPhone και ο νικητής ήταν «ένα άτομο από τις ΗΠΑ».

Ένα άλλο, ανοιγμένο, iPhone πρώτης γενιάς πουλήθηκε για πάνω από 39.000 δολάρια σε μια δημοπρασία που επίσης έγινε από το LCG Auction τον περασμένο Οκτώβριο.

Το iPhone άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επικοινωνούν, κάνουν πληρωμές ή βγάζουν φωτογραφίες. Παράλληλα ήρθε να αντικαταστήσει μια σειρά από προϊόντα όπως οι βιντεοκάμερες, τα mp3 players και τα flip Phones.

Μιλώντας στην ετήσια έκθεση Macworld της Apple το 2007 ο Steve Jobs είχε ξεκινήσει την παρουσίαση του με τα εξής λόγια: «Σήμερα θα γράψουμε μαζί ιστορία». Ο Jobs χαρακτήρισε το νέο, τότε, smartphone ως ένα «επαναστατικό κινητό τηλέφωνο» που θα διαθέτει iPod, τηλέφωνο και αυτό που αποκάλεσε «συσκευή επικοινωνίας μέσω διαδικτύου».

«Τα πράγματα εκεί έξω είναι άσχημα», είπε ο Jobs για όσους έμπαιναν στο ίντερνετ από το κινητό. «Έίναι μια πραγματική επανάσταση να φέρουμε πραγματική περιήγηση στο ίντερνετ από ένα κινητό τηλέφωνο».

ΣΧΕΤΙΚΑ