Ο Τιμ Κουκ της Apple μπορεί να κερδίσει σχεδόν 50 εκατ φέτος

NEWSROOM
Ο Τιμ Κουκ της Apple
Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ / Φωτογραφία: AP Images

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, θα μπορούσε να λάβει… μισθό 50 εκατομμυρίων δολαρίων, αν η εταιρεία επιτύχει όλους τους οικονομικούς στόχους που αποφάσισαν οι μέτοχοι στην ετήσια συνέλευση, σύμφωνα με το Bloomberg.

O Κουκ πρόκειται να λάβει στάνταρ μισθό ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων, μπόνους 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συνολική αμοιβή του Κουμ μειώνεται κατά περίπου 40% καθώς το 2022 έλαβε 99 εκατομμύρια δολάρια. Ο ετήσιος μισθός του CEO της Apple συνδέεται στενά με τη συνολική απόδοση της εταιρείας, με την αλλαγή αυτή να έρχεται μετά τις έντονες επικρίσεις που είχε δεχτεί για την προηγούμενη αμοιβή του.

Οι μέτοχοι ενέκριναν μια πρόταση σύμφωνα με την οποία ο μισθός των στελεχών θα αποφασίζεται με ετήσια ψηφοφορία, ενώ άλλα στελέχη της Apple θα κερδίζουν 27 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας το 2023. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο διευθύνων σύμβουλος λειτουργίας Τζεφ Γουίλιαμς, η γενική σύμβουλος Καθρίν Ανταμς, η επικεφαλής λιανικής Ντέιντρι Ομπρέιν, ο επικεφαλής υπηρεσιών Έντι Κιου, ο επικεφαλής λογισμικού Κρέγκ Φεντερίνι, ο οικονομικός διευθυντής Λούκα Μαέστρι και άλλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ