Μια πλακέτα με την υπογραφή του Steve Jobs κοστίζει σχεδόν 100 χιλιάδες δολάρια

NEWSROOM
Μια πλακέτα με την υπογραφή του Steve Jobs κοστίζει σχεδόν 100 χιλιάδες δολάρια
Ο Steve Jobs/ Φωτογραφία AP

Μια τιμητική πλακέτα υπογραμμένη από τον Steve Jobs είναι προς πώληση. Πρόκειται για ένα σπάνιο εύρημα καθώς ο συνιδρυτής της Apple δεν συνήθιζε να βάζει την υπογραφή του σε αντικείμενα.

Η εταιρεία «Moments in Time» αγοράζει και πουλάει πρωτότυπες επιστολές και άλλα έγγραφα που διαθέτουν υπογραφή και πρόσφατα έθεσε προς πώληση ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας της Apple στην τιμή των 95.000 δολαρίων.

Ο Jobs δώρισε την πλακέτα στη Suzanne Lindbergh, πρώην στέλεχος μάρκετινγκ της Apple, το 2000. Πρόκειται για ένα ειδικό βραβείο που δίνεται σε όσους εργάστηκαν στην Apple για δέκα χρόνια.

«Αυτή η πλακέτα δεκαετίας αναγνωρίζει όσους συνέβαλαν με προσωπικές επιδόσεις στην πρωτοφανή επιτυχία της Apple. Η Apple σας τιμά όχι μόνο για το ταλέντο, τον ενθουσιασμό και την ενέργειά σας, αλλά και για δέκα χρόνια δημιουργικότητας και δέσμευσης στην καριέρα σας. Ελπίζουμε να συνεχίσετε να πιστεύετε, όπως και εμεις, ότι το ταξίδι από μόνο του είναι η καλύτερη ανταμοιβή», αναφέρει η πλακέτα και στο τέλος έχει την υπογραφή του Steve Jobs.

H υπογραφή που βρίσκεται στην πλακέτα έχει εξεταστεί και ταυτοποιηθεί ότι είναι γνήσια. Ο Jobs έδωσε αυτή την πλακέτα λίγο μετά την επιστροφή του στην Apple, και είναι ένα από τα λίγα αυθεντικά αντικείμενα, καθώς στα επόμενα χρόνια σταμάτησε να υπογράφει προσωπικά τα επετειακά βραβεία.

Η Lindbergh εργάστηκε στην Apple για 25 χρόνια και αποχώρησε από την εταιρεία το 2013. Κατάφερε να γίνει «Worldwide Director of Buzz Marketing», πράγμα που σημαίνει ότι κατάφερε να πετύχει τοποθετήσεις προϊόντων της Apple σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

ΣΧΕΤΙΚΑ