Απορρίφθηκε η αγωγή κατά της Microsoft για την ύψους 69 δισ. δολαρίων εξαγορά της Activision Blizzard

NEWSROOM
Microsoft-Φωτογραφία AP
Microsoft-Φωτογραφία AP

Mια αγωγή αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, που είχε ασκηθεί εναντίον της Microsoft, από ομάδα καταναλωτών απορρίφθηκε.

Η αγωγή, αφορούσε την προτεινόμενη αγορά της κατασκευάστριας εταιρείας του παιχνιδιού Call of Duty, Activision Blizzard, ύψους 69 δισ. δολαρίων. Ωστόσο οι ενάγοντες έλαβαν προθεσμία 20 ημερών για να βρουν μία λύση στη νομική τους διαμάχη.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής στο Σαν Φρανσίσκο έκρινε ότι η αγωγή δεν έχει αρκετά στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό τους, ότι η προτεινόμενη εξαγορά θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό στην αγορά.

«Ο γενικός ισχυρισμός των εναγόντων ότι η συγχώνευση μπορεί να προκαλέσει ‘υψηλότερες τιμές, λιγότερη καινοτομία, λιγότερη δημιουργικότητα, λιγότερες επιλογές από τους καταναλωτές, μειωμένη παραγωγή και άλλες πιθανές αντιανταγωνιστικές επιπτώσεις’ είναι ανεπαρκής», έγραψε η δικαστής των ΗΠΑ Jacqueline Corley, σύμφωνα με το Reuters.

Η απόφαση δεν επηρεάζει τη ρυθμιστική αμφισβήτηση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) για τη μεγαλύτερη συμφωνία στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών. Η Microsoft ανακοίνωσε την προσφορά της πέρυσι και αντιμετωπίζει επίσης έλεγχο ανταγωνισμού στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από την μεριά της η εταιρεία, αρνήθηκε ότι η συμφωνία θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό.

Η αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ επιτρέπει και στους καταναλωτές να αμφισβητούν τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές, εκτός από την κυβέρνηση. Μια ακρόαση αποδεικτικών στοιχείων ενώπιον της FTC έχει προγραμματιστεί στις αρχές Αυγούστου.

Ο Τζόζεφ Σαβέρι, δικηγόρος των εναγόντων, είπε στο Reuters ότι σχεδίαζαν να υποβάλουν μια τροποποιημένη αγωγή με πρόσθετες λεπτομέρειες για να καλύπτει όσα είπε η δικαστής ότι δεν υπάρχουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ