Πάνω απο μισό δις δολάρια έχασε μέσα σε μία μέρα ο συνιδρυτής του Τwitter Τζακ Ντόρσεϊ

NEWSROOM
Πάνω απο μισό δις δολάρια έχασε μέσα σε μία μέρα ο συνιδρυτής του Τwitter Τζακ Ντόρσεϊ
Ο Τζακ Ντόρσεϊ / AP Images

Κατά 526 εκατ. δολάρια μειώθηκε χθες η περιουσία του Τζακ Ντόρσεϊ συνιδρυτή του Twitter, μετά την έκθεση της Hindenburg που αποκάλυψε ότι η η εταιρεία πληρωμών του, Block, επιτρέπει την εγκληματική δραστηριότητα και τις απάτες στην πλατφόρμα της, χωρίς κανέναν έλεγχο και ότι παραποίησε τους αριθμούς χρηστών της, εμφανίζοντας χαμηλότερα κόστη απόκτησης πελατών.

Ο Ντόρσεϊ έχει το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής του περιουσίας δεσμευμένο στη Block. Ο δείκτης πλούτου του Bloomberg εκτιμά ότι το μερίδιό του στην εταιρεία ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η θέση του στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης του Ίλον Μασκ αποτιμάται στα 388 εκατομμύρια δολάρια.

Η Hindenburg είναι μια εταιρεία, που ειδικεύεται στο short selling και προκάλεσε πρόσφατα την κατακόρυφη μείωση της περιουσίας του Ινδού δισεκατομμυριούχου Gautam Adani, ισχυρίζεται ότι η μετοχή της Block έχει περιθώρια πτώσης 65% έως 75%. Η Block αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της Hindenburg.

H Block, η οποία μέχρι το 2021 ονομαζόταν Square, αποτελεί πλατφόρμα πληρωμών, η οποία απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλων, τους επιτρέπει να δέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και να χρησιμοποιούν υπολογιστές, smartphone ή tablet ως μητρώα πληρωμών POS.

Η μετοχή της υποχώρησε έως και 22% χθες, για να κλείσει με απώλειες 15%.

ΣΧΕΤΙΚΑ