Το Twitter έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας του σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, Έλον Μασκ

NEWSROOM
Φωτογραφία: Shutterstock
Έλον Μασκ / Φωτογραφία: Shutterstock

Ο Έλον Μασκ αποτιμά το Twitter στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου 50% κάτω από την αξία που είχε τον Οκτώβριο του 2022, όταν ο ισχυρός άνδρας της Tesla είχε δώσει 44 δισεκατομμύρια δολάρια για να το αγοράσει.

Αυτό προκύπτει από ένα email που έστειλε ο Μασκ στους υπαλλήλους της Twitter, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal (WSJ). Συγκεκριμένα, ο Μασκ φέρεται να είπε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν μετοχές ως πληρωμή, με βάση τη χρηματιστηριακή αξία της επιχείρησης που πλέον υπολογίζεται σε περίπου 20 δισ. δολάρια.

Όπως τονίζεται, η δυνατότητα ρευστοποίησης θα έρθει σε περίπου έναν χρόνο, όταν οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν μέρος των ιδίων κεφαλαίων τους, γράφει η WSJ επικαλούμενη email που εστάλη στο προσωπικό αργά την Παρασκευή. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν πλήρη δικαιώματα προαίρεσης σε τέσσερα χρόνια.

Μέχρι στιγμής δεν αποσαφηνίζεται πόσοι εργαζόμενοι έλαβαν την προσφορά και ποια είναι η αξία των μετοχών. Το Twitter απάντησε με emoji στο αίτημα της WSJ για σχόλιο, καθώς -όπως επισημαίνεται- σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση του Μασκ, το Twitter θα απαντά με emoji σε ερωτήσεις των ΜΜΕ.

O Μασκ στο email περιέγραψε επίσης το Twitter ως «αντίστροφη start-up» λόγω του πόσο γρήγορα αναδιαμορφώνει τη γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Η Wall Street Journal σημείωσε επίσης ότι η Fidelity - ένας από τους συνεπενδυτές που υποστήριξαν την εξαγορά του Twitter από Μασκ - μείωσε το μερίδιό της στην επιχείρηση κατά 56% τον Νοέμβριο.

Η εποχή Μασκ στο δημοφιλές social media είναι ταραχώδης και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαζικές απολύσεις, μια άβολη αντιπαράθεση με έναν πρώην υπάλληλο με αναπηρία - όπως και μπαράζ φυγής διαφημιστών, μάχη με τα fake news και δυσκολίες στην εγκαθίδρυση της συνδρομής για το Twitter Blue.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) έστειλε επίσης 12 επιστολές στο Twitter από τότε που ανέλαβε ο Μασκ, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απολύσεις και το Twitter Blue.

ΣΧΕΤΙΚΑ