Η LVMH έγινε η 1η ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπέρασε σε αξία τα 500 δισ. δολάρια

NEWSROOM
O CEO της LVMH, Bernard Arnault-Φωτογραφία AP
O CEO της LVMH, Bernard Arnault-Φωτογραφία AP

Ο γίγαντας των ειδών πολυτελείας LVMH έγινε τη Δευτέρα η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπέρασε τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.

Το επίτευγμα έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου η LVMH συμπεριλήφθηκε στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου.

Η μητρική εταιρεία των Louis Vuitton, Moët & Chandon και Hennessy, καθώς και εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Givenchy, Bulgari και των καταστημάτων Sephora, ανακοίνωσε αύξηση 17% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, υπερδιπλάσια των προσδοκιών των αναλυτών. Οι μετοχές της σημείωσαν υψηλό ρεκόρ μετά τα αποτελέσματα, και σημείωσαν άλλο ένα υψηλό τη Δευτέρα.

LVMH: Έσοδα 79,2 δισ. ευρώ το 2022

Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 79,2 δισ. ευρώ (87,1 δισ. δολάρια) για το 2022, με κέρδη από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες 21,1 δισ. ευρώ, για δεύτερο συνεχόμενο έτος με αποτελέσματα-ρεκόρ.

Η LVMH, με έδρα το Παρίσι, δήλωσε ότι πρόκειται να επωφεληθεί από την επανεκκίνηση της αγοράς της Κίνας, καθώς η επιστροφή των ταξιδιών φέρνει πίσω τους high-end καταναλωτές.

Η αυξανόμενη αξία της LVMH έχει αυξήσει, όπως είναι αναμενόμενο, τον πλούτο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, Μπερνάρντ Αρνό, ο οποίος μεταμόρφωσε την εταιρεία σε μια παγκόσμια δύναμη μέσω μιας σειράς εξαγορών.

Η περιουσία του ανέρχεται σε σχεδόν 212 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Υπενθυμίζεται ότι το 2021 η LVMH ολοκλήρωσε την εξαγορά του αμερικανικού κοσμηματοπωλείου Tiffany & Co, έναντι 15,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ