Τιμ Κουκ: Απίστευτη η ανταπόκριση του κόσμου στον αποταμιευτικό λογαριασμό της Apple

NEWSROOM
Ο Τιμ Κουκ της Apple
Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ / Φωτογραφία: AP Images

Ο Τιμ Κουκ δήλωσε ότι η αρχική ανταπόκριση στο πρόγραμμα Apple Card Savings ήταν «απίστευτη» μετά το επίσημο λανσάρισμα που έγινε τον περασμένο μήνα.

Μιλώντας σε κλήση για τριμηνιαία κέρδη της εταιρείας, ο Κουκ δήλωσε ότι τόσο ο αποταμιευτικός λογαριασμός όσο και η νέα λειτουργία της Apple Pay Later βοηθούν τους πελάτες να ζήσουν μια «πιο υγιή οικονομική ζωή» προσθέτοντας ότι είναι «πολύ ενθουσιασμένος για τις πρώτες ημέρες και των δυο».

Οι χρήστες της Apple Card μπορούν να ανοίξουν έναν αποταμιευτικό λογαριασμό υψηλής απόδοσης από την Goldman Sachs με επιτόκιο 4,15%. Σύμφωνα με την Apple αυτό το επιτόκιο είναι «10 φορές πάνω από τον εθνικό μέσο όρο» από τα τέλη Μαρτίου. Ο λογαριασμός μπορεί να δημιουργηθεί και να διαχειριστεί πλήρως στην εφαρμογή Wallet στο iPhone.

Πριν λίγες ημέρες το Forbes ανέφερε ότι περίπου 240.000 λογαριασμοί ταμιευτηρίου Apple Card ανοίχτηκαν την πρώτη εβδομάδα, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η fed αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες την περασμένη τετάρτη αλλά το APY(ετήσια ποσοστιαία απόδοση) του λογαριασμού της Apple παραμένει προς το παρόν αμετάβλητο. Δεν είναι σαφές εάν ή πότε η Goldman Sachs θα αυξήσει το APY του λογαριασμού ως απάντηση στην αύξηση του επιτοκίου όπως κάνουν συνήθως πολλές άλλες τράπεζες που προσφέρουν λογαριασμούς ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάρτα της Apple και ο αποταμιευτικός λογαριασμός είναι διαθέσιμα μόνο στις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ