Χρεοκόπησε η κατασκευάστρια εταιρεία των Pyrex

NEWSROOM
Κατεβασμένα ρολά σε μαγαζιά
Κατεβασμένα ρολά σε μαγαζιά/ Φωτογραφία INTIME NEWS

Χρεοκόπησε η Instant Brands, η εταιρεία που κατασκευάζει τις χύτρες ταχύτητας Instant Pot και τα γυάλινα μαγειρικά σκεύη Pyrex. Τα υψηλά επιτόκια και η δυσκολία της να εξασφαλίσει πιστώσεις έπληξαν τα οικονομικά της εταιρείας, καθιστώντας το χρέος της μη βιώσιμο.

Στην αίτηση πτώχευσης την οποία κατέθεσε στο Τέξας, η Instant Brands δήλωσε ότι τα κατ’ εκτίμηση περιουσιακά στοιχεία της ανέρχονται σε 1 δισ. δολάρια και οι υποχρεώσεις της σε άλλα τόσα.

Η υπαγωγή της στο καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές του Chapter 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, επιτρέπει στην Instant Brands να συνεχίσει να λειτουργεί, καθώς επιδιώκει την έγκριση ενός σχεδίου για την αποπληρωμή των πιστωτών της.

Η εταιρεία σχεδιάζει να λάβει περίπου 133 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση μέσω της διαδικασίας πτώχευσης.

«Αφότου αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την πανδημία του Covid-19 και την παγκόσμια κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε πρόσθετες μακροοικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες έχουν επηρεάσει την επιχείρησή μας», δήλωσε ο Ben Gadbois, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΣΧΕΤΙΚΑ