Ο Μπάφετ αυξάνει τις επενδύσεις του στην Ιαπωνία

NEWSROOM
Ο Μπάφετ αυξάνει τις επενδύσεις του στην Ιαπωνία
Φωτο: Shutterstock

H Berkshire Hathaway του θρυλικού επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (19/6) ότι η θυγατρική της National Indemnity Company αύξησε τη συμμετοχή της σε πέντε ιαπωνικές εμπορικές εταιρείες σε ποσοστό που υπερβαίνει κατά μέσο όρο το 8,5%.

Οι εταιρείες που εμπλέκονται είναι η Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui και Sumitomo. Η συνολική αξία αυτών των συμμετοχών ξεπερνά την αξία των μετοχών που κατέχει η Berkshire σε οποιαδήποτε χώρα εκτός των ΗΠΑ, δήλωσε η εταιρεία.

Η Berkshire Hathaway δήλωσε ότι σκοπεύει να κρατήσει τις ιαπωνικές επενδύσεις της μακροπρόθεσμα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Warren Buffett να δεσμεύεται ότι η εταιρεία θα αγοράσει μόνο μέχρι το 9,9% οποιασδήποτε από τις πέντε εταιρείες.

Ο Μπάφετ επισκέφθηκε την Ιαπωνία τον Απρίλιο για να ανακοινώσει ότι η Berkshire Hathaway θα αυξήσει την επένδυσή της στους διάφορους ιαπωνικούς εμπορικούς οίκους στο 7,4%, αφού προσδιόρισε τις πέντε επιχειρήσεις ως συγκρίσιμες οντότητες με τον όμιλό του με έδρα την Ομάχα.

Οι πέντε επιχειρήσεις είναι οι μεγαλύτερες από τις λεγόμενες sogo-shosha της Ιαπωνίας, ή εταιρείες γενικού εμπορίου, και επικεντρώνονται σε διαφοροποιημένες μακροπρόθεσμες επενδύσεις που δίνουν προτεραιότητα στην αξία και τις ταμειακές ροές. Παραδοσιακά, έχουν κεντρική θέση στις εισαγωγές ενέργειας, ορυκτών και τροφίμων στην Ιαπωνία και στους εξαγωγείς τελικών προϊόντων.

Η Berkshire Hathaway δεν διαθέτει άλλες επενδύσεις στην Ιαπωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ