Απολύεται το 40% του προσωπικού του Open Society Foundations του Σόρος

NEWSROOM
ο γιος του Τζορτζ Σόρος, Άλεξ- Φωτογραφία Instagram
ο γιος του Τζορτζ Σόρος, Άλεξ- Φωτογραφία Instagram

Το Open Society Foundations, ο μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος θα απολύσει τουλάχιστον το 40% του προσωπικού του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του 92χρονου πως τα ηνία του οργανισμού περνάνε στο γιο του, Αλεξάντερ Σόρος.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας γνωστοποιήθηκαν με ανακοίνωση που υπογράφουν ο Αλεξάντερ Σόρος και ο πρόεδρος του ιδρύματος,Μαρκ Μάλοχ-Μπράουν, όπου τονίζεται ότι ο οργανισμός θα υποστεί «σημαντικές αλλαγές» στο μοντέλο λειτουργίας του.

«Μέσω αυτού του νέου μοντέλου, το Διοικητικό Συμβούλιο στοχεύει στον μετασχηματισμό των λειτουργιών σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο, με στόχο τη δημιουργία ενός πιο ευκίνητου οργανισμού που θα είναι καλύτερα σε θέση να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα του παρελθόντος και να αντιμετωπίσει τις επείγουσες και αναδυόμενες προκλήσεις», αναφέρεται στη δήλωση.

Εκπρόσωπος του Open Society Foundations δήλωσε στο CNN ότι η εφαρμογή του νέου οράματος του οργανισμού απαιτεί «δύσκολες αποφάσεις » και ότι σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων του κατά όχι λιγότερο από 40% σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα Ιδρύματα Ανοικτής Κοινωνίας απασχολούν σήμερα περίπου 800 άτομα προσωπικό σε όλο τον κόσμο.

Τον Ιούνιο, ο Tζορτζ Σόρος, ένας γεννημένος στην Ουγγαρία δισεκατομμυριούχος επενδυτής, φιλάνθρωπος και υποστηρικτής φιλελεύθερων σκοπών, ανακοίνωσε ότι επέλεξε τον 37χρονο γιο του, Αλεξάντερ Σόρος, ως νέο πρόεδρο του οργανισμού. Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, με την οποία ανακοίνωσε την απόφαση, ο Αλεξάντερ Σόρος δήλωσε ότι αυτός και ο πατέρας του «σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο», αλλά ότι ο ίδιος είναι πιο πολιτικοποιημένος από τον πατέρα του. Ο Αλεξάντερ Σόρος δήλωσε επίσης ότι υπό την ηγεσία του, σχεδίαζει να εστιάσει το ίδρυμα περισσότερο στην εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Πρόσφατα συναντήθηκε με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν και φιλελεύθερους ηγέτες άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό, σύμφωνα με την Journal.

Το Forbes υπολογίζει την καθαρή αξία του Τζορτζ Σόρος σε 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά έχει δωρίσει περίπου 32 δισεκατομμύρια δολάρια στο ίδρυμά του από το 1984.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Σόρος είναι «ο μεγαλύτερος ιδιωτικός χρηματοδότης στον κόσμο ανεξάρτητων ομάδων που εργάζονται για τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατική διακυβέρνηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιδρύματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ