Ουκρανία: Οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για διακοπές ρεύματος τον χειμώνα

NEWSROOM

Για την προοπτική ενός ακόμα χειμώνα με εκτεταμένες διακοπές ρεύματος προετοιμάζονται οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία, εν μέσω φόβων ότι η Ρωσία θα επαναλάβει την εκστρατεία αεροπορικών επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές.

«Είμαστε ένα έθνος που προσαρμόζεται εύκολα», δήλωσε η Νατάλια Σαντρίνα, που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία αρτοποιείου στο Κίεβο. «Επιβιώσαμε πέρυσι και προετοιμαζόμαστε και για φέτος».

«Όταν ρωτώ τους υπαλλήλους μου εάν φοβούνται, μου απαντούν "όχι"».

Τα τακτικά ρωσικά πλήγματα με πυραύλους και drones, που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν ως στόχο κρίσιμης σημασίας υποδομές, όπως σταθμούς παραγωγής ενέργειας, με αποτέλεσμα να προκληθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση σε όλη τη χώρα.

Πολλές επιχειρήσεις πασχίζουν να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις των επιθέσεων αυτών, ενώ υφίστανται απώλειες και μειώνουν το προσωπικό τους.

Μηχανικοί προσπάθησαν κατά τους θερινούς μήνες να αποκαταστήσουν τις ζημιές στον εξοπλισμό ενώ η ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας μπορεί να βοηθήσει να μετριαστεί ο αντίκτυπος του πολέμου καθώς οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν.

Το αρτοποιείο της Σαντρίνα, το «Καλό Ψωμί από Καλούς Ανθρώπους», μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει ψωμί σε ανθρώπους σε περιοχές της Ουκρανίας που έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο, εξαρτάται από μια γεννήτρια 160 βατ που ήρθε ως δωρεά νωρίτερα φέτος από υποστηρικτές στη Νορβηγία.

«Η δυναμικότητά του είναι ακόμα μεγαλύτερη από αυτή που χρειαζόμαστε, πραγματικά μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες», δήλωσε η Σαντρίνα.

Το αρτοποιείο, που στηρίζεται σε δωρεές, απασχολεί αποκλειστικά ανθρώπους με ψυχικές και νοητικές διαταραχές.

Παρά τις προετοιμασίες, η προοπτική νέων αεροπορικών επιθέσεων συνεχίζει να τρομάζει τους υπάλληλους της Σαντρίνα.

«Αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι η αβεβαιότητα του τι πρόκειται να συμβεί», δήλωσε ο Ιβάν Ζιντσένκο, αρμόδιος για τη μεταφορά των προϊόντων στο αρτοποιείο της Σαντρίνα.


ΣΧΕΤΙΚΑ