«Άντε γ@μ...»: Ξέφυγε ο Έλον Μασκ και επιτέθηκε χυδαία στους διαφημιζόμενους που εγκαταλείπουν το «Χ»

NEWSROOM
«Άντε γ@μ...»: Ξέφυγε ο Έλον Μασκ και επιτέθηκε χυδαία στους διαφημιζόμενους που εγκαταλείπουν το «Χ»
Ο Ελον Μασκ / AP Images

Χυδαία υβριστική επίθεση εξαπέλυσε ο Έλον Μασκ στις εταιρείες που αποφάσισαν τις τελευταίες εβδομάδες να σταματήσουν να διαφημίζονται στην πλατφόρμα X με αφορμή αντισημιτικά σχόλια με τα οποία ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έδειξε να συμφωνεί.

Σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη ο ιδιοκτήτης του Χ επιτέθηκε στη Disney και άλλες μεγάλες εταιρείες. Σε βίντεο από τη συνέντευξή του, που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, ο Μασκ είπε «μην διαφημίζεστε. Αν κάποιος επιχειρήσει να με εκβιάσει με τις διαφημίσεις, να με εκβιάσει με χρήματα, άντε γ@μ...είτε».

Λίγο νωρίτερα o Μασκ είχε δείξει να μεταμελείται κάπως για το tweet του στις 15 Νοεμβρίου, με το οποίο ενέκρινε μια αντισημιτική ανάρτηση στο X. Είπε ότι ήταν ίσως η χειρότερη ανάρτησή του στην ιστορία των μηνυμάτων του, που περιελάμβανε πολλά «ανόητα» - συμπεριλαμβανομένου ενός tweet του 2018 που του κόστισε ένα πρόστιμο 40 εκατομμυρίων δολαρίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Αλλά τη σύντομη απολογία του Μασκ ακολούθησε το υβριστικό ξέσπασμά του. Στη διάρκεια της συνέντευξης δυσφόρησε έντονα επειδή τον κατηγορούν για αντισημιτισμό και είπε ότι οι διαφημιστές που εγκατέλειψαν το X (πρώην Twitter) δεν θα πρέπει να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να τον εκβιάσουν. Είπε τη φράση «άντε γ@μ...σου» πολλές φορές και σε ένα σημείο πρόσθεσε τις λέξεις «hey, Bob», μια προφανής αναφορά στον Μπομπ Ίγκερ, διευθύνοντα σύμβουλο της Walt Disney, ο οποίος απέσυρε διαφημίσεις του κολοσσού ψυχαγωγίας από το X.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ