Μάντσεστερ Σίτι: Σε εξέλιξη το σχέδιο 350 εκατομμυρίων για ένα νέο «Έτιχαντ»

NEWSROOM
Το γήπεδο της Μάντσεστερ Σίτι
Το γήπεδο της Μάντσεστερ Σίτι

Το σχέδιο 350 εκατομμυρίων ευρώ της Μάντσεστερ Σίτι για ένα νέο «Έτιχαντ» βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Η επέκταση του σταδίου, η οποία στοχεύει να καταστήσει τις εγκαταστάσεις του συλλόγου ως το καθημερινό επίκεντρο της διασκέδασης στο Ανατολικό Μάντσεστερ, ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες.

Όπως αναφέρει σχετικά η πορτογαλική εφημερίδα «A Bola», οι εργασίες, οι οποίες θα επηρεάσουν τη βόρεια κερκίδα, θα «προσθέσουν» άλλες επτά χιλιάδες θέσεις στη χωρητικότητα, που θα φτάνει τις 61.000, ένα μπαρ με θέα στον αγωνιστικό χώρο και μια ολοκληρωμένη εμπειρία στην οροφή του γηπέδου.

Δίπλα θα κατασκευαστεί ένα εννιαώροφο ξενοδοχείο με σχεδόν 400 δωμάτια και ένα νέο κατάστημα, που θα περιλαμβάνεται σε ένα νέο κτίριο οκτώ ορόφων, το οποίο θα διαθέτει επίσης χώρο έκδοσης εισιτηρίων, το μουσείο και έναν τεράστιο χώρο για αναψυχή και εργασία.

Η πρόταση, η οποία περιλαμβάνει και έναν στεγασμένο χώρο συγκέντρωσης 3.000 φιλάθλων, εγκρίθηκε τον Ιούλιο. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τη σεζόν 2025/26, παρουσιάζοντας μειωμένη χωρητικότητα κατά τη διάρκεια των εργασιών. Το ξενοδοχείο, το νέο κτίριο και η πλατεία της πόλης αναμένεται να ανοίξουν για το κοινό στα τέλη του 2026.

Το στάδιο έχει ήδη κοντά το «House of Sport», το οποίο περιλαμβάνει το κέντρο σκουός της πόλης, και τη «Manchester Regional Arena», για το «Rugby Football League» και το «England Rugby League», καθώς και το προπονητικό κέντρο του συλλόγου, το «City Campus». Ταυτόχρονα, και από την ίδια εταιρεία, την «Populus», κατασκευάζεται το «Co-op Live» ακριβώς μπροστά στο «Έτιχαντ», μια αρένα για συναυλίες και παραστάσεις, χωρητικότητας πάνω από 23.000 θέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ