Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι συναντά γεωργικούς συνδέσμους

NEWSROOM
meloni
H Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι / Φωτογραφία: Shutterstock

Η κυβέρνηση υπόσχεται φοροαπαλλαγές και μάχη κατά των «συνθετικών τροφίμων».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα συνάντησαν εκπροσώπους σειράς ιταλικών συνδέσμων του γεωργικού τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, στην συνάντηση δεν μετέχουν εκπρόσωποι των συντονιστικών συμβουλίων των αγροτών που τις τελευταίες εβδομάδες διαδηλώνουν σε δρόμους και αυτοκινητοδρόμους της Ιταλίας.

Όπως διέρρευσε, μια πρώτη πρόταση της ιταλικής κυβέρνησης αφορά την φοροαπαλλαγή για τα εισοδήματα αγροτών που δεν ξεπερνούν τα δέκα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τάχθηκε κατά των λεγόμενων

«συνθετικών τροφίμων» και τόνισε ότι επείγει να σταματήσει η πώληση αγροτικών προϊόντων σε τιμή κάτω από το κόστος παραγωγής, διότι οι αγρότες πρέπει να αμείβονται με δίκαιο τρόπο για την δουλειά τους.

«Σε διάστημα μόλις μηνών δεν είναι δυνατόν να γίνουν θαύματα, αλλά νομίζω ότι η αλλαγή πορείας της κυβέρνησής μας, με στόχο να διορθωθούν δεκαετίες λανθασμένων πολιτικών, είναι σαφής», τόνισε η Τζόρτζια Μελόνι κατά την διάρκεια της συνάντησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ