Φινλανδία: Πυροβολισμοί σε σχολείο από 12χρονο - Τραυμάτισε συνομηλίκους του, τι περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας

NEWSROOM
Φινλανδία, σχολείο
Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Φινλανδία

Τρεις μαθητές, 12 ετών, τραυματίστηκαν όταν συνομήλικός τους άνοιξε πυρ στο σχολείο Viertola, στην πόλη Βάντα της Φινλανδίας.

Φινλανδικά μέσα, που επικαλούνται την αστυνομία, μεταδίδουν ότι προς το παρόν οι Αρχές δεν θα σχολιάσουν περαιτέρω πώς εξελίχθηκε το αιματηρό επεισόδιο ή πώς ο 12χρονος πήρε το όπλο. Η αστυνομία επίσης δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για τι είδους πυροβόλο όπλο χρησιμοποιήθηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα θύματα φέρουν τραύματα που χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Πυροβολισμοί στη Φινλανδία: Το χρονικό

Στις Αρχές σήμανε συναγερμός λίγο μετά τις 9:00 το πρωί (τοπική ώρα), όταν υπήρξε πληροφορία για πυροβολισμούς. Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί άρχισαν να καταφθάνουν στο σχολείο, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Περίπου μία ώρα μετά, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν τραυματίες και ο δράστης έχει συλληφθεί.

Την ώρα που μαθητές παρέμεναν μέσα στις τάξεις του σχολείου, στο οποίο φοιτούν περίπου 800 παιδιά, γονείς άρχισαν να φτάνουν στο σημείο. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του IS Lauri Silvander, οι γονείς που έφτασαν στο σχολείο είναι σοκαρισμένοι. Ορισμένοι εξ αυτών ενημερώθηκαν ότι το παιδί τους είναι ασφαλές, αλλά άλλοι δεν έχουν πληροφορίες.

Πυροβολισμοί στη Φινλανδία: «Άκουσα μια τρομερή κραυγή, παιδιά έτρεξαν στην αυλή», είπε αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας που είδε εν μέρει το περιστατικό δήλωσε στην Iltalente ότι εργαζόταν σε κοντινή απόσταση. Όπως υποστηρίζει, ένας πυροβολισμός ακούστηκε λίγο μετά τις 9:00.

«Δεν μπόρεσα να κάνω τη σύνδεση με πυροβολισμό. Στη συνέχεια ακούστηκε μια τρομερή κραυγή και μερικά παιδιά έτρεξαν στην αυλή. Χρειάστηκε να περάσουν ένα ή δύο λεπτά για να μπουν στο προαύλιο πολλά περιπολικά, ένα ασθενοφόρο», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ