Προτροπή στην Apple να αγοράσει την Netflix

NEWSROOM
Προτροπή στην Apple να αγοράσει την Netflix
Φωτό: Shutterstock

Τη συμβουλή να προχωρήσει στην εξαγορά της Netflix διατυπώνει η JPMorgan στην Apple.

Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η Netflix ταιριάζει απόλυτα στη στρατηγική της Apple όσον αφορά στον τομέα του περιεχομένου, όπου η εταιρεία των iPhone και iPod έχει ήδη μία ισχυρή παρουσία στον τομέα της διανομής μέσω του App Store και του iTunes. Η προσθήκη των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών της Netflix στη «βιβλιοθήκη» του iTunes θα ενίσχυε τη θέση της Apple, υποστηρίζει η JPMorgan.

Η αλήθεια είναι πως η Apple έχει άφθονη ρευστότητα, δεδομένου πως αυτή τη στιγμή έχει άμεσα διαθέσιμα στο ταμείο της 130 δισ. δολάρια, ενώ κάθε χρόνο «παράγει» ρευστότητα ύψους 45 δισ.

Βεβαίως το Netflix δεν αποτελεί εύκολο στόχο εξαγοράς. Σήμερα η εταιρεία που έχει γίνει γνωστή και στην Ελλάδα με παραγωγές όπως το House of Cards και το Casa de Papel και διεκδικεί Όσκαρ με την ταινία Roma, αποτιμάται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στα 152 δισ. δολάρια. Κατά πάσα πιθανότητα μία απόπειρα εξαγοράς θα εκτόξευε την τιμή προς τα επάνω. Όμως αυτό αντιμετωπίζεται μάλλον ως λεπτομέρεια από την JPMorgan, που σημειώνει ότι με μια ενδεχόμενη εξαγορά της Netflix, η Apple μπορεί να ανεβάσει τον ρυθμό της Apple που σήμερα διστάζει να επενδύσει σε πρωτότυπο περιεχόμενο.

ΣΧΕΤΙΚΑ