Γκεοργκίεβα: Οι χώρες σε ισχυρότερη θέση πρέπει να βοηθούν όσες έχουν κρίσεις χρέους
Οι χώρες που βρίσκονται συγκριτικά σε ισχυρότερη δημοσιονομική θέση θα έπρεπε να βοηθούν όσες είναι σε πιο ευάλωτη θέση από την άποψη του εξωτερικού τους χρέους, εκτίμησε σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
ΔΝΤ: Επιφυλακή» απέναντι στην «αυξημένη αβεβαιότητα» στον χρηματοπιστωτικό τομέα
Το πρώτο θύμα στην Ευρώπη υπήρξε η Credit Suisse, η διάσωση της οποίας επιτεύχθηκε με την αναγκαστική εξαγορά της από την Union des Banques Suisses την περασμένη Κυριακή.
Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Πάντα δούλευα πιο σκληρά από τους άντρες συναδέλφους μου για να θεωρούμαι ίση τους
Για τις δυσκολίες που συνάντησε στην καριέρα της λόγω του γεγονότος πως είναι γυναίκα και για το πόσο περισσότερο έπρεπε να δουλέψει σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους της μίλησε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα
ΔΝΤ: Η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να είναι υψηλότερη της προσδοκώμενης το 2023 (+2,9%)
Διαπιστώνοντας ότι η παγκόσμια οικονομία αντέχει καλύτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν τα επανειλημμένα σοκ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς το καλύτερο την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2023, εκτιμώντας πως το φάσμα της ύφεσης απομακρύνεται για αρκετές χώρες, ιδίως στην ευρωζώνη, ενώ το πρόσφατο πλήρες άνοιγμα της οικονομίας της Κίνας δημιουργεί κατ’ αυτό ελπίδες για επιπρόσθετη ώθηση.
Αϊτή: Το ΔΝΤ εκταμιεύει 105 εκατ. δολάρια για επισιτιστική βοήθεια
Στόχοας να υποστηρίξει όσους πλήττονται περισσότερο από την άνοδο των τιμών των τροφίμων, με διανομές τροφής και χορήγηση επιδομάτων στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά
ΔΝΤ: Οι προοπτικές είναι λιγότερο άσχημες σε σχέση με τις εκτιμήσεις πριν από λίγους μήνες
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε σήμερα ότι οι οικονομικές προοπτικές είναι λιγότερο άσχημες σε σχέση με τις εκτιμήσεις πριν από ένα-δύο μήνες.
Γκοργκίεβα: Φόβοι ότι το 2023 θα σημαδευτεί από αναταραχή σε παγκόσμια κλίμακα
Το 2023 υπάρχει πιθανότητα να είναι χρονιά που θα σημαδευτεί από κοινωνικές εντάσεις σε παγκόσμια κλίμακα, προειδοποίησε χθες Πέμπτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επισημαίνοντας ακόμη πως οι συνέπειες της πιο περιοριστικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών στην απασχόληση «μένουν» ακόμη να γίνουν αισθητές.
ΔΝΤ: Η αμερικανική οικονομία ίσως καταφέρει να αποφύγει την ύφεση το 2023
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αποφύγουν την ύφεση τη χρονιά αυτή και να επιτύχουν “ομαλή προσγείωση” της οικονομίας τους.
ΔΝΤ: Δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία το 2023
Για το μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας, το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά καθώς οι κύριες κινητήριες δυνάμεις της παγκόσμιας ανάπτυξης -οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Κίνα- αντιμετωπίζουν εξασθένηση της δραστηριότητας, δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
Η Γκοργκίεβα χαιρετίζει την «αποφασιστική» πρόοδο της Κίνας σχετικά με τον κορωνοϊό
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα χαιρέτισε σήμερα την "αποφασιστική" πρόοδο του Πεκίνου, το οποίο χαλάρωσε την πολιτική του για "μηδενική COVID-19".
Γκεοργκίεβα: Κάλεσε τους ηγέτες της G20 να «αφήσουν το εμπόριο να κάνει τη δουλειά του»
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργίεβα προειδοποίησε σήμερα τους ηγέτες της G20 να μην επιτρέψουν στον προστατευτισμό «να εδραιωθεί» και πρόσθεσε ότι η διάσπαση της παγκόσμιας οικονομίας σε γεωπολιτικά μπλοκ θα βλάψει σημαντικά την ανάπτυξη.
ΔΝΤ: Ακόμη πιο απαισιόδοξη γίνεται η προοπτική ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας
Η προοπτική ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας είναι ακόμη πιο απαισιόδοξη από την πρόβλεψη του προηγούμενου μήνα, όπως ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επικαλούμενο μία σταθερή επιδείνωση στην πορεία της αγοραστικής δύναμης κατά τους προηγούμενους μήνες, όπως αυτή καταγράφεται σε έρευνες των στελεχών των επιχειρήσεων.
Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τότε που η τιμή του φυσικού αερίου βρισκόταν πάνω από τα 200 ευρώ και δύσκολα μπορούσε να φανταστεί κανείς τη «βουτιά» που ακολούθησε.