ΔΝΤ

Τράπεζες / Φωτογραφία: Shutterstock

«Καμπανάκι» από το ΔΝΤ: «Τελειώνει η περίοδος των παχιών αγελάδων για τις τράπεζες»

Τελικά δεν είναι μόνο η Τράπεζα της Ελλάδας που επιχειρεί να κατεβάσει από τα... σύννεφα τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, ζητώντας μέτρα για την εξυγίανση του ενεργητικού τους και αύξηση των ροών χρηματοδότησης της οικονομίας, ως “εργαλείο” για τη διατήρηση της κερδοφορίας τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ /
Τεχνητή νοημοσύνη

ΟΟΣΑ: Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει την παγκόσμια οικονομία

Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% σε μία 10ετία θα επιφέρει η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη (generative AI), σύμφωνα με εκτίμηση που επικαλείται ο ΟΟΣΑ στην τελευταία έκθεσή του για την ψηφιακή οικονομία (Digital Economy Outlook).
NEWSROOM /
Τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ

ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους - Οι προβλέψεις για την Ελλάδα

Ανησυχητικές εξελίξεις και προοπτικές για το παγκόσμιο δημόσιο χρέος καταγράφει η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (crisis monitor), σημειώνοντας ότι θα έχουν ευρύτερο αντίκτυπο στην πορεία της οικονομίας.
NEWSROOM /
Ουκρανία-πύραυλος

Ο φόβος ενός νέου «μαύρου κύκνου» πλανάται πάνω από τις αγορές -Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι για τις οικονομίες

Θολώνει το τοπίο για τις αγορές και τις οικονομίες μετά τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις και τις εύλογες ανησυχίες που προκύπτουν για το σκηνικό στη Μ. Ανατολή, με τις αγορές να έχουν να αντιμετωπίσουν έναν πιθανό νέο «μαύρο κύκνο».
NEWSROOM /
Χάκερ

«Επιδημία» SMS απάτης: Πώς αρπάζουν προσωπικά δεδομένα και κωδικούς -Το νέο κόλπο με τους επαληθευτές τραπεζών

Όταν ακόμα και το ΔΝΤ πέφτει θύμα κυβερνοαπατεώνων, με την «επιμόλυνση» τουλάχιστον 11 e-mails του Οργανισμού, είναι προφανές πόσο εύκολα μπορούν να εξαπατηθούν οι απλοί πολίτες.