fbpxΝέες εκπλήξεις φέρνει η Apple | Economistas.gr
Skip to main content

Νέες εκπλήξεις φέρνει η Apple

Νέες εκπλήξεις φέρνει η Apple
AP Images

Την ετήσια διάσκεψη των δημιουργών / κατασκευαστών εφαρμογών φιλοξενεί απόψε η Apple και με την ευκαιρία της εκδήλωσης αναμένεται να παρουσιάσει το νέο λογισμικό για τα iPhone, νέα χαρακτηριστικά για το Apple Watch, καθώς και τα σχέδιά της να κατασκευάζει η ίδια η τους επεξεργαστές για τους υπολογιστές της, Mac, για πρώτη φορά.

Η ετήσια διάσκεψη, Worldwide Developers Conference, είναι ένα από τα μεγαλύτερα event που διοργανώνει η Apple και προσελκύει σχεδιαστές και κατασκευαστές εφαρμογών από ολόκληρο τον κόσμο. Φέτος, η διάσκεψη διοργανώνεται για πρώτη φορά εδώ και 31 χρόνια διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η διάσκεψη γίνεται σε μία κρίσιμη στιγμή για τον τεχνολογικό κολοσσό, καθώς η πολιτική της εταιρείας για τις εφαρμογές της και το App Store έχουν μπει στο στόχαστρο των αντιμονοπωλιακών αρχών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει δύο έρευνες για την εταιρεία σχετικά με το App Store και το Apple Pay και το αν οι πολιτικές τους, ειδικά όσον αφορά στην προμήθεια του 30% που παίρνει η εταιρεία σε όλες τις πωλήσεις, παραβιάζουν τους κανόνες του ανταγωνισμού.

Τι να περιμένουμε

Η σημαντικότερη είδηση της ημέρας αναμένεται να είναι η παρουσίαση του νέου λειτουργικού, iOS 14 και iPadOS 14 για το iPhone και το iPad. Σύμφωνα με το business insider, το iOS 14 θα διαθέτει νέα χαρακτηριστικά όπως νέο σχεδιασμό της οθόνης, τη δυνατότητα να παίρνει ο χρήστης πίσω μηνύματα, iMessage και πολλά άλλα. Η Apple σκοπεύει επίσης να φτιάξει το iOS 14 πιο σταθερό με λιγότερους ιούς, μετά το λανσάρισμα του iOS 13 που δημιούργησε κάποια θέματα.

Ο αμερικανικός κολοσσός πιθανότατα θα αποκαλύψει επίσης τη νέα μεγάλη ανανέωση του λογισμικού του Apple Watch, όπως γίνεται συνήθως στις διασκέψεις των δημιουργών / κατασκευαστών εφαρμογών. Το νέο update, πιθανότατα θα ονομάζεται watchOS 7, και θα φέρει νέες οθόνες για το Apple Watch και νέες δυνατότητες, όπως τους γονικούς ελέγχους και το διαμοιρασμό πληροφοριών. Ενδεχομένως, η εταιρεία να εισάγει και ρύθμιση για τον ύπνο στο δημοφιλές ρολόι της, όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του και το δίκτυο, Bloomberg, χωρίς όμως να είναι γνωστό το αν αυτό θα γίνεται με νέο λογισμικό ή αν θα απαιτείται νέα συσκευή.

Νέο λογισμικό και στα υπόλοιπα προϊόντα

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διάσκεψης, η Apple παραδοσιακά παρουσιάζει νέα χαρακτηριστικά για όλη την γκάμα των προϊόντων της. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος με ενημερώσεις για τους υπολογιστές Mac και το Apple TV.

Όμως, η σημαντικότερη ανακοίνωση από τη φετινή διάσκεψη αναμένεται να είναι η απομάκρυνση της Apple από τους επεξεργαστές της Intel για τα επόμενα μοντέλα των υπολογιστών, Mac. Οι συγκεκριμένοι υπολογιστές είναι τα μόνα προϊόντα του τεχνολογικού κολοσσού που δε λειτουργούν με επεξεργαστές της εταιρείας, όμως όπως όλα δείχνουν αυτό θα αλλάξει πολύ σύντομα.

Επίσης, υπάρχουν δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει νέα προϊόντα, όπως το Apple News Plus, το Apple TV Plus, αλλά και το Apple Music, σε μία προσπάθεια να αυξήσει τους συνδρομητές της.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη διάσκεψη, η Apple συνήθως παρουσιάζει νέο λογισμικό, υπάρχουν έντονες φήμες για παρουσίαση του νέου iMac με καινούργιο σχεδιασμό, αλλά και μίας φθηνότερης έκδοσης του HomePod, που θα είναι συμβατό και με πλατφόρμες εκτός της Apple.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς η Apple «σκότωσε» τα ελβετικά ρολόγια
Πώς η Apple «σκότωσε» τα ελβετικά ρολόγια
Κατά τη διάρκεια του 2019 πουλήθηκαν περισσότερα Apple Watch από ελβετικά ρολόγια. Σε κρίση άνευ προηγουμένου η Ελβετική ωρολογοποιία.
Πώς η Apple «σκότωσε» τα ελβετικά ρολόγια
Η Apple χρειάζεται επειγόντως ένα iPhone 5G
Η Apple χρειάζεται επειγόντως ένα iPhone 5G
Η ευφορία τον περασμένο Ιανουάριο στην Apple μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και των κερδών – ρεκόρ έχει πια εξανεμιστεί. Ο τεχνολογικός γίγαντας περνάει έναν πολύ δύσκολο μήνα.
Η Apple χρειάζεται επειγόντως ένα iPhone 5G
Στο στόχαστρο της Κομισιόν (ξανά) η Apple
Στο στόχαστρο της Κομισιόν (ξανά) η Apple
Έρευνα ξεκινούν οι Ευρωπαϊκές αντιμονοπωλιακές αρχές για το App Store και το Apple Pay system τη Apple, μετά από αγωγές που κατέθεσαν ανταγωνίστριες εταιρείες.
Στο στόχαστρο της Κομισιόν (ξανά) η Apple
Χωρίς φορτιστή και ακουστικά τα νέα iPhone 12
Χωρίς φορτιστή και ακουστικά τα νέα iPhone 12
Το iPhone 12 αναμένεται να είναι το πρώτο έξυπνο τηλέφωνο του αμερικανικού κολοσσού που θα μπορεί να συνδέεται στο νέο δίκτυο 5G. Η Apple σκοπεύει να βγάλει στην αγορά ένα νέο φορτιστή 20W που θα πωλείται χωριστά.
Χωρίς φορτιστή και ακουστικά τα νέα iPhone 12