fbpxΠοιος θα κληρονομήσει τα 590 εκατ. δολάρια του Steve Bing που αυτοκτόνησε -Ο απίστευτος οικογενειακός τσακωμός | Economistas.gr
Skip to main content

Ποιος θα κληρονομήσει τα 590 εκατ. δολάρια του Steve Bing που αυτοκτόνησε -Ο απίστευτος οικογενειακός τσακωμός

Ποιος θα κληρονομήσει τα 590 εκατ. δολάρια του Steve Bing που αυτοκτόνησε -Ο απίστευτος οικογενειακός τσακωμός
H Liz Harley με τον γιο της Damian

Ο θάνατος του εκατομμυριούχου socialite Steve Bing θα μπορούσε να αναζωπυρώσει μια οικογενειακή διαμάχη για το αν τα δύο παιδιά του -ο γιος του με την ηθοποιό Liz Hurley και η κόρη του με την τενίστρια Lisa Bonder- θα κληρονομήσουν την περιουσία του. 

Ο 55χρονος Bing, αυτοκτόνησε στο Λος Άντζελες τη Δευτέρα, αφήνοντας μια περιουσία 590 εκατομμυρίων δολαρίων. Θα κληρονομήσουν τα χρήματα αυτά τα δυο παιδιά του που σπάνια συναντούσε;

Τα τεστ πατρότητας απέδειξαν ότι ο Bing ήταν ο βιολογικός πατέρας του γιου του Hurley Damian και της κόρης του Bonder Kira Kerkorian, αλλά κανένα από τα δυο παιδιά του δεν μεγάλωσε μαζί του. 

liz-hurley-steve-bing.jpg
Η Liz Hurley με τον Steve Bing

Τι θα γίνει η τεράστια περιουσία του παραγωγού που αυτοκτόνησε; 

Ο πατέρας του Bing, ο Δρ. Peter Bing, πέρυσι προσπάθησε να κόψει τον Damian και την Kira, τα εγγόνια του δηλαδή, από ένα καταπίστευμα 480 εκατ. που είχε φτιάξει για τους κληρονόμους του - υποστηρίζοντας ότι «δεν τους θεωρώ εγγόνια μου».

Ωστόσο, ο Steve Bing και η Liz Hurley ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εναντιωθούν στην κίνηση του Δρ Bing, η οποία απορρίφθηκε από έναν αμερικανό δικαστή -και έτσι ο Damian και η Kira θα μπορέσουν να κληρονομήσουν μέρος του καταπιστεύματος των 480 εκατομμυρίων.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιος θα κληρονομήσει την περιουσία του Steve Bing ή αν έχει κάνει διαθήκη. Ο νόμος της Καλιφόρνια λέει ότι τα επιζώντα παιδιά -σε αυτήν την περίπτωση ο Damian και η Kira - θα κληρονομήσουν κανονικά την περιουσία, εάν δεν υπάρχει διαθήκη.

Η Hurley είχε απορρίψει τα χρήματα του Bing το 2002, αλλά είπε χθες ότι «είχαν ξαναέρθει κοντά» πρόσφατα και συνομίλησαν με αφορμή τα 18α γενέθλια του γιου τους. 

Ο Steve Bing αποδείχθηκε ότι ήταν ο πατέρας του Damian Hurley το 2002 με τεστ DNA που διέταξε ένα βρετανικό δικαστήριο.

Ο Bing προσφέρθηκε να πληρώσει 2,9 εκατομμύρια δολάρια σε ένα trust στο όνομα του Damian, αλλά η Hurley είχε πει τότε ότι τα χρήματα «δεν ήταν καλοδεχούμενα» και ότι δεν θα δεχτεί ούτε δεκάρα.

«Εχω κάνει σαφές στον Stephen Bing, τον πατέρα του γιου μου Damian, ότι δεν θέλω καμία οικονομική βοήθεια από αυτόν», έλεγε τότε η διάσημη ηθοποιός. 

«Ωστόσο, μετά από νομικές διαδικασίες που κίνησε ο ίδιος εναντίον μου, φαίνεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει κάποιος κάποιον που προσπαθεί να του δώσει χρήματα. Ευτυχώς μπορεί κάποιος να αρνηθεί να τα αποδεχτεί. Αυτό έχω κάνει», έλεγε χαρακτηριστικά η Hurley. 

Η δικαστική διαμάχη για την κόρη του Bing με την τενίστρια

Την ίδια χρονιά, ο Bing μήνυσε τον δισεκατομμυριούχο Kirk Kerkorian αφού ισχυρίστηκε ότι ο Kirk Kerkorian είχε προσλάβει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ για να βρει ίχνη DNA στα σκουπίδια του.

Η αγωγή διευθετήθηκε εκτός δικαστηρίου, αλλά ένα άλλο τεστ πατρότητας έδειξε ότι ο Bing ήταν επίσης ο βιολογικός πατέρας της κόρης της Lisa Bonder, Kira Kerkorian.

Τι συνέβη; Η Bonder οδηγήθηκε στα δικαστήρια με τον πρώην σύζυγό της με τον οποίο ήταν παντρεμένη για μόλις 28 ημέρες, τον δισεκατομμυριούχο Kirk Kerkorian. Ο Kerkorian, 48 χρόνια μεγαλύτερος από την Bonder, υποψιαζόταν ότι ο Steve Bing, πρώην φίλος της Bonder, ήταν ο πατέρας της κόρης του. Ο Kerkorian προσέλαβε ντεντέκτιβ ο οποίος πήρε χρησιμοποιημένο οδοντικό νήμα από τον κάδο απορριμμάτων του Bing για να κάνει τον έλεγχο πατρότητας DNA, καταφέρνοντας να επιβεβαιώσει ότι ο Bing ήταν ο πατέρας της Κira και όχι ο  Kerkorian. 

steve-bing-lisa-bonder-kiara-kerkorian.jpg
O Steve Bing με την τενίστρια και την κόρη τους

Πού ήθελε ο παππούς να πάνε τα λεφτά από το καταπίστευμα

Οι δικηγόροι του Dr Bing υποστήριξαν ότι τα άλλα δύο εγγόνια του, τα παιδιά της κόρης του Mary, έπρεπε να λάβουν τα χρήματα.

Ωστόσο, ο Steve Bing αντιτάχθηκε στην προσπάθεια του πατέρα του - το χαρακτήρισε «μαζική αρπαγή χρημάτων» για να στερήσει από την Kira και τον Damian την κληρονομιά τους.

Ο Steve Bing ισχυρίστηκε ότι η αδερφή του Mary είχε «συνεργαστεί» με τον πατέρα τους αφού «είδε την ευκαιρία να εκτρέψει χρήματα από τα παιδιά του Steve Bing στα δικά της».

«Θα ήταν άδικο να αρνούνται στα παιδιά του Steve Bing το νόμιμο μερίδιό τους από τα καταπιστεύματα, μόνο και μόνο λόγω των επιλογών ζωής που έκαναν οι γονείς τους», ανέφεραν οι δικηγόροι του.

«Ο Steve Bing δεν θα παραμείνει αδρανής καθώς η οικογένειά του εκμεταλλεύεται αυτές τις συνθήκες και προσπαθεί να ανακατευθύνει χρήματα από τα παιδιά του Steve Bing στα παιδιά της Mary Bing».

peter-bing.jpg
Ο Dr Peter Bing

Στη δική της κατάθεση, η Hurley κατηγόρησε τον Δρ Peter Bing ότι είχε ουσιαστικά ανακατεύθυνε το θυμό του για το Steve, στον εγγονό του για κάτι που δεν έχει καμία σχέση με τον Damian. 

Παρά το γεγονός ότι η Hurley είχε απορρίψει προηγουμένως την οικονομική βοήθεια από τον πατέρα του παιδιού της, το δικαστήριο δήλωσε ότι ο Steve Bing είχε φροντίσει οικονομικά για τον Damian.

Ο δικαστής του Λος Άντζελες, Daniel Juarez, συνηγόρησε υπέρ του Steve Bing πέρυσι, απορρίπτοντας την προσπάθεια του πατέρα του να επαναπροσδιορίσει τον όρο «εγγόνι».

Ο Juarez είπε ότι δεν υπήρχε «τίποτα στα καταπιστεύματα» που να «αποκλείει τα εγγόνια εκτός γάμου» .

Το δικαστήριο κατέληξε ότι ο Damian και η Kira «είναι δικαιούχοι του καταπιστεύματος εάν είναι βιολογικά παιδιά του Steve Bing. 

liz-hurley-kerkorian.jpg
Η Liz Hurley με τον Steve Bing

Οι μητέρες των παιδιών του Bing μαζί σε αυτή τη δοκιμασία

Η Lisa Bonder είπε ότι μαζί με την Hurley θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τα δυο παιδιά του Bing. 

«Μίλησα με την Ελίζαμπεθ χθες το βράδυ και θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την τραγωδία για τα δύο παιδιά του Steve και θα προσπαθήσουμε να τα προστατεύσουμε με κάθε δυνατό τρόπο, θα κάνουμε τα πάντα με τη δύναμή μας και θα βεβαιωθούμε ότι υποστηρίζονται», δήλωσε η Bonder στη The Sun.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για αυτούς. Η Λίζ και εγώ είμαστε μαζί σε αυτό, είπε, προσθέτοντας: «Δεν είναι ποτέ εύκολο για ένα παιδί να χάσει έναν γονέα με τόσο τραγικό τρόπο».

Η Bonder είπε ότι αυτή και η Kira είχαν σφυρηλατήσει ισχυρότερους δεσμούς με τον Βing τα δύο τελευταία χρόνια. 

«Αποφασίσαμε να έρθουμε κοντά για χάρη της κόρης μας», είπε.

Ο Bing ήταν παραγωγός ταινιών του Λος Άντζελες, γνωστός σοσιαλιστής και εμφανιζόταν συχνά στα κόκκινα χαλιά και στο γήπεδο στα παιχνίδια των Lakers.

Κληρονόμησε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια όταν έκλεισε τα 18 από τον παππού του Leo Bing, κτηματομεσίτη στη Νέα Υόρκη. 

Ο Bing προσέφερε επίσης εκατομμύρια στο Δημοκρατικό Κόμμα και τους υποψηφίους του, όπως η Χίλαρι Κλίντον, ο Τζον Κέρι και η Νάνσυ Πελόσι.

Ο Bing πέθανε τη Δευτέρα πηδώντας από τον 27ο όροφο κτιρίου στο Λος Αντζελες. 

Ο Kirk Kerkorian πέθανε το 2015 και η Kira κέρδισε 8,5 εκατομμύρια δολάρια από τη διαθήκη του. 

Η διαμάχη αναζωπυρώθηκε ξανά πέρυσι όταν ο Δρ Peter Bing προσπάθησε να απομακρύνει τον Damian και την Kira από ένα καταπίστευμα που είχε δημιουργήσει για τα  εγγόνια του, ήδη από το 1980.

Ο Δρ Bing έγραψε σε μια ένορκη δήλωση: «Δεν έχω γνωρίσει ποτέ τον Damian ή την Kira και κανένας τους δεν μεγάλωσε με τον Stephen ως μέρος της οικογένειάς του. Ξέρω ότι κανένας από τους δυο τους δεν έχει ζήσει μαζί του ως παιδί. Από όσα γνωρίζω, ο γιος μου  δεν γνώρισε ποτέ τον Damian και συνάντησε την Kira μόνο εφόσον εκείνη είχε ενηλικιωθεί. 

«Ανεξάρτητα από το αν και πότε ο γιος μου συναντήθηκε ή είχε κάποια σχέση με τον Damian ή την Kira, ενώ ήταν ανήλικοι, εφόσον δεν τους μεγάλωσε εκείνος, δεν τους θεωρώ τα εγγόνια μου.

Ακόμα κι αν ο ο γιος μου ανέπτυξε μια σχέση με τον Damian τώρα, δεν θα τον θεωρούσα εγγονό μου επειδή πλησιάζει στην ενηλικίωση».


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 10 πλουσιότερες βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης -Και δεν είναι της Αγγλίας στην κορυφή
Οι 10 πλουσιότερες βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης -Και δεν είναι της Αγγλίας στην κορυφή
Η περιουσία των 500 εκατομμυρίων δολαρίων της βασίλισσας Ελισάβετ δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την περιουσία άλλων εκπροσώπων βασιλικών οίκων της Ευρώπης.
Οι 10 πλουσιότερες βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης -Και δεν είναι της Αγγλίας στην κορυφή
Πόση είναι η τεράστια περιουσία του Ρότζερ Φέντερερ
Πόση είναι η τεράστια περιουσία του Ρότζερ Φέντερερ
Ο σπουδαίος τενίστας, Ρότζερ Φέντερερ, ανακοίνωσε χθες ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση στα 41 του χρόνια και παρά το γεγονός ότι έχει πάνω από ένα χρόνο να παίξει, συνεχίζει να κερδίζει πάρα πολλά χρήματα.
Πόση είναι η τεράστια περιουσία του Ρότζερ Φέντερερ
Η Ιβάνα Τραμπ άφησε 34 εκατ. δολάρια στη διαθήκη της
Η Ιβάνα Τραμπ άφησε 34 εκατ. δολάρια στη διαθήκη της
Ένα σπίτι στο Μανχάταν, ένα διαμέρισμα στην παραλία του Μαϊάμι, κάποια περιουσιακά στοιχεία στη Γαλλία και τον σκύλο της, Τάιγκερ Τραμπ, είναι αυτά που θα μοιραστούν τα τρία παιδιά της Ιβάνα Τραμπ – πρώτης συζύγου του πρώην Προέδρου – μία πρώην νταντά και ένας μυστηριώδης φίλος.
Η Ιβάνα Τραμπ άφησε 34 εκατ. δολάρια στη διαθήκη της
Bloomberg για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας: Η ανάπτυξη ξεπερνά εκείνην των μεγάλων οικονομιών της Ευρωζώνης
Bloomberg για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας: Η ανάπτυξη ξεπερνά εκείνην των μεγάλων οικονομιών της Ευρωζώνης
«Με το Grexit να έχει αποφευχθεί, μαντέψτε ποιου το χρέος υπεραποδίδει;» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg σχετικά με τις θετικότερες του αναμενομένου οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδος.
Bloomberg για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας: Η ανάπτυξη ξεπερνά εκείνην των μεγάλων οικονομιών της Ευρωζώνης
Αλλάζει από την 1η Απριλίου το σύστημα των επαληθευμένων χρηστών στο Twitter
Αλλάζει από την 1η Απριλίου το σύστημα των επαληθευμένων χρηστών στο Twitter
Το Twitter θα αρχίσει να αφαιρεί τα λεγόμενα επαληθευμένα σήματα παλαιού τύπου από λογαριασμούς χρηστών από τον Απρίλιο, καθώς θα μπει σε εφαρμογή ένα μοντέλο όπου μόνο οι συνδρομητές επί πληρωμή και τα μέλη εγκεκριμένων οργανισμών θα έχουν αυτή την κατάσταση,
Αλλάζει από την 1η Απριλίου το σύστημα των επαληθευμένων χρηστών στο Twitter
Αυξημένα κατά 72% τα έσοδα από τον τουρισμό τον Ιανουάριο σύμφωνα με την ΤτΕ
Αυξημένα κατά 72% τα έσοδα από τον τουρισμό τον Ιανουάριο σύμφωνα με την ΤτΕ
 Αύξηση κατά 72% εμφάνισαν οι εισπράξεις από τον τουρισμό τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν στα 224,2 εκατ. ευρώ, έναντι 130,5 εκατ. ευρώ.
Αυξημένα κατά 72% τα έσοδα από τον τουρισμό τον Ιανουάριο σύμφωνα με την ΤτΕ