Χωρίς φορτιστή και ακουστικά τα νέα iPhone 12

Παλαιότερο μοντέλο iphone / Shutterstock

Οσοι σκοπεύουν να αγοράσουν το iPhone 12 της Apple που αναμένεται να βγει στην αγορά το επόμενο Φθινόπωρο, κατά πάσα πιθανότητα δε θα βρουν μέσα στο κουτί δύο γνωστά αξεσουάρ: το φορτιστή και τα ενσύρματα ακουστικά της Apple.

Αυτό πιστεύει ο αναλυτής, Ming-Chi Kuo, της TF International Securities σε σημείωμά του για το επόμενο iPhone. Στόχος της εταιρείας, σύμφωνα με τον αναλυτή, θα είναι να διατηρήσει χαμηλά το κόστος του νέου έξυπνου τηλεφώνου της και, πιο συγκεκριμένα, στην ίδια τιμή με τη σειρά, iPhone 11.

Το iPhone 12 αναμένεται να είναι το πρώτο έξυπνο τηλέφωνο του αμερικανικού κολοσσού που θα μπορεί να συνδέεται στο νέο δίκτυο 5G και ο Ming-Chi Kuo πιστεύει ότι το «κόψιμο» του φορτιστή και των ακουστικών θα βοηθήσουν την εταιρεία να περιορίσει το επιπλέον κόστος που θα προκύψει από τη σύνδεση στο νέο γρήγορο διαδίκτυο.

Ταυτόχρονα, η κίνηση αυτή θα καταστήσει στο πακέτο του νέου τηλεφώνου πιο φιλικό στο περιβάλλον, δεδομένου ότι η βιωσιμότητα έχει γίνει σημαντικός παράγοντας για τον τρόπο που η εταιρεία συσκευάζει και αποστέλλει τα προϊόντα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple θα βγάλει στην αγορά ένα νέο φορτιστή 20W που θα πωλείται χωριστά και θα έχει μεγαλύτερη δυνατότητα φόρτισης από τους υπάρχοντες φορτιστές των 5W και 18W που δίνονται μαζί με τα κινητά της Apple.

Φυσικά, αν τελικά η Apple αποφασίσει να πουλά τα iPhone 12 χωρίς φορτιστή και ακουστικά, σίγουρα θα δημιουργηθούν και πολλές αντιδράσεις. Για παράδειγμα, η απόφαση της εταιρείας να αφαιρέσει από το iPhone 7 το βύσμα των ακουστικών έγινε δεκτή με πολλές αντιδράσεις, με πολλούς ειδικούς και χρήστες να κριτικάρουν έντονα την απόφαση της εταιρείας εκείνη τη στιγμή.

Από την άλλη, υπάρχει και επιχείρημα για το γιατί η Apple δεν πρέπει να συμπεριλάβει φορτιστή και ακουστικά στο επόμενο τηλέφωνό της. Οι χρήστες iPhone για πολλά χρόνια διαθέτουν πολλά ζευγάρια ακουστικών και φορτιστές μέσα σε ένα συρτάρι στο σπίτι τους, οπότε έχει νόημα η εταιρεία να περιορίσει την τιμή του επόμενου iPhone βγάζοντας από τη συσκευασία αυτά τα δύο αξεσουάρ.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν και αναφορές που υποστηρίζουν ότι η Apple θα αλλάξει εξ ολοκλήρου τη φόρτιση του iPhone με έναν ασύρματο φορτιστή που θα βγει πιθανότατα στην αγορά το 2021, σύμφωνα με τον Kuo, ο οποίος είναι γνωστός για τις έγκυρες προβλέψεις του για την Apple και τα προϊόντα της.

Για παράδειγμα, στις αρχές του 2020 προέβλεψε ότι η εταιρεία θα έβγαζε ένα νέο iPad Pro με τριπλή κάμερα. Επίσης προέβλεψε το λανσάρισμα του MacBook Pro και του MacBook Air με νέο πληκτρολόγιο στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Πάντως, πέραν από τη σύνδεση στο 5G, το iPhone 12 αναμένεται να έχει νέα σχεδίαση που θα μοιάζει με την αισθητική του iPad Pro, αισθητήρα Lidar και μικρότερη και φθηνότερη έκδοση.

ΣΧΕΤΙΚΑ