fbpxΣτη δίνη των «ροζ» σκανδάλων του Τραμπ η Deutsche Bank | Economistas.gr
Skip to main content

Στη δίνη των «ροζ» σκανδάλων του Τραμπ η Deutsche Bank

Στη δίνη των «ροζ» σκανδάλων του Τραμπ η Deutsche Bank
Φωτό: Shutterstock

Κλήση στην Deutsche Bank , τη βασική τράπεζα που δανείζει τις επιχειρήσεις του Ντόναλντ Τραμπ, έστειλαν οι εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διεξάγουν για τις επιχειρηματικές πρακτικές του Αμερικανού Προέδρου, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα των The New York Times.

Τέσσερις άνθρωποι που εμπλέκονται στην έρευνα αποκάλυψαν στην έγκυρη εφημερίδα ότι εστάλη ένταλμα στην Deutsche Bank πέρυσι για να λάβουν τα οικονομικά αρχεία που τους έχει δώσει ο Τραμπ, αλλά και η εταιρεία του, Trump Organization. Η γερμανική τράπεζα συμμορφώθηκε με το ένταλμα και έδωσε στο γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν τα οικονομικά στοιχεία, τις δηλώσεις, καθώς και το υλικό που ζητήθηκε για να προχωρήσει η έρευνα.

Το CNN μετέδωσε ότι ούτε η διοίκηση της Deutsche Bank, ούτε το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν δε σχολίασαν την εξέλιξη.

Ωστόσο, τα νέα για το ένταλμα έρχονται σε μία στιγμή που οι εισαγγελείς είχαν ήδη ξεκινήσει να επεκτείνουν τις έρευνές τους πέραν από τις κατηγορίες για πληρωμές με χρήματα της προεκλογικής εκστρατείας σε γυναίκες ώστε να μην αποκαλύψουν την ερωτική σχέση τους με τον Πρόεδρο. Ταυτόχρονα, είχαν ζητήσει από τις δικαστικές αρχές να απορρίψουν το αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ για να μην αποκαλυφθούν οι φορολογικές του δηλώσεις και οι επιστροφές φόρων που έπαιρνε.

Στοιχεία για πιθανή «εγκληματική δραστηριότητα»

Μάλιστα, ο εισαγγελέας του Μανχάταν είχε νωρίτερα αποκαλύψει ότι η έρευνα επεκτείνεται, καθώς υπήρχαν στοιχεία για πιθανή «εγκληματική δραστηριότητα» στην Trump Organization εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Οι τελευταίες δικαστικές περιπέτειες του Αμερικανού Προέδρου έρχονται σε μία στιγμή που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ είχε απορρίψει το αίτημα του Τραμπ για ασυλία, με την απάντηση του Λευκού Οίκου να κάνει για ακόμα μία φορά λόγο για «κυνήγι μαγισσών».

Η έρευνα για ποινικά αδικήματα βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, σύμφωνα με του  The Times. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κοέν, είχε καταθέσει στο Κογκρέσο το 2018 ότι πίστευε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος «φούσκωνε με τεχνητό τρόπο» την αξία κάποιων περιουσιακών του στοιχείων όταν έκανε συναλλαγές με ασφαλιστές και τράπεζες. Μάλιστα, ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ κατέθεσε και τρία ντοκουμέντα για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Πάντως, ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης έχει ανακρίνει τουλάχιστον τρεις φορές τον Μάικλ Κοέν, ο οποίος εκτίει ήδη την ποινή του στις φυλακές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διχάζει η απόφαση του Twitter να «σβήσει» τους ακολούθους του Τραμπ
Διχάζει η απόφαση του Twitter να «σβήσει» τους ακολούθους του Τραμπ
Διαγράφονται οι ακόλουθοι των επίσημων λογαριασμών της αμερικανικής προεδρίας πριν οι λογαριασμοί αυτοί μεταβιβαστούν στην κυβέρνηση Μπάιντεν.
Διχάζει η απόφαση του Twitter να «σβήσει» τους ακολούθους του Τραμπ
Το CNN αποχαιρετά τον Τραμπ: Θα τον θυμόμαστε για την καταστροφή που έφερε
Το CNN αποχαιρετά τον Τραμπ: Θα τον θυμόμαστε για την καταστροφή που έφερε
Για εκατομμύρια ανθρώπους στην Αμερική και στον υπόλοιπο κόσμο, η αποχώρηση από το Λευκό Οίκο ενός επίδοξου δικτάτορα θα σημάνει το τέλος ενός εφιάλτη.
Το CNN αποχαιρετά τον Τραμπ: Θα τον θυμόμαστε για την καταστροφή που έφερε