Πού είναι το iPhone 12;

Τιμ Κουκ /Φωτογραφία: ΑΡ

Οι καταναλωτές και οι φανατικοί της Apple, που συντονίστηκαν το βράδυ της Τρίτης με την ιστοσελίδα της εταιρείας για να παρακολουθήσουν την ετήσια εκδήλωση της εταιρείας που παρουσιάζει τα νέα προϊόντα, ανέμεναν τις λεπτομέρειες για το νέο έξυπνο τηλέφωνο της εταιρείας.

Αντί λοιπόν να δουν πώς θα είναι το πολυαναμενόμενο iPhone 12 πέρασαν μία ώρα παρακολουθώντας την αναλυτική παρουσίαση του τελευταίου μοντέλου, Apple Watch, καθώς και την ανανεωμένη γραμμή του μεσαίου και του χαμηλού κόστους, iPad.

Ωστόσο, η απουσία του εμβληματικού κινητού δεν ήταν και ήταν και τελείως απροσδόκητη. Ήδη η Apple είχε προειδοποιήσει κατά την τελευταία διάσκεψη για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ότι υπήρχαν διαταραχές στην αλυσίδα παραγωγής της επιχείρησης εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού που θα μπορούσε να καθυστερήσει το τελευταίο iPhone.

«Πέρυσι αρχίσαμε να πουλάμε τα νέα iPhone στα τέλη Σεπτεμβρίου», δήλωσε κατά την τηλεδιάσκεψη στα τέλη Ιουλίου ο Λούκα Μαέστρι, Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας, προσθέτοντας ότι «φέτος εκτιμούμε ότι η διάθεση των προϊόντων θα καθυστερήσει μερικές εβδομάδες».

Παρά το γεγονός πάντως ότι η πανδημία επηρέασε την κατασκευή και την προσφορά διαφόρων εξαρτημάτων, η ικανότητα παραγωγής των εργοστασίων «ανέκαμψε σημαντικά» τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές που παρακολουθούν την πορεία της εταιρείας. Όπως λένε, αν τελικά τα νέα iPhone περιέχουν την πρωτότυπη και προχωρημένη τεχνολογία που οι καταναλωτές αναμένουν με αγωνία, τότε η καθυστέρηση της ημερομηνίας λανσαρίσματός τους δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις.

Αναλυτές εκτιμούν ότι «το iPhone 12 μπορεί να περιέχει αρκετές καινοτομίες για να δικαιολογεί μία ειδική εκδήλωση αποκλειστικά για την παρουσίασή του. Το κλειδί είναι να είναι έτοιμο εν όψει των εορτών, οπότε η καθυστέρηση στην παρουσίασή του δεν είναι ιδιαίτερο θέμα».

Έτσι αν οι προβλέψεις των ειδικών είναι ακριβείς, τότε το iPhone 12 μπορεί να αξίζει την αναμονή. Κατ’ αρχάς θα είναι το πρώτο τηλέφωνο της Apple που θα έχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο νέο ταχύτατο δίκτυο, 5G. Αυτή και μόνο η δυνατότητα για υπερ-ταχύτατο διαδίκτυο θα πείσει πολλούς καταναλωτές να το αγοράσουν και εκατομμύρια άλλους να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.

Ούτως, ή άλλως, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 5G iPhone θα γεννήσει μία σούπερ-δυναμική αγορών νέων συσκευών, παρά το γεγονός ότι η Apple καθυστέρησε σε σχέση με άλλες εταιρείες να μπει στο παιχνίδι του 5G. Η μεγάλη ανταγωνίστρια της, Samsung, έχει ήδη βγάλει

Την περασμένη Δευτέρα, η Google διέρρευσε την κατασκευή δύο νέων έξυπνων κινητών 5G από τη γραμμή Pixel, που θα παρουσιαστούν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ειδικούς, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να παρουσιάσει η Apple ένα κινητό 5G, καθώς ήδη όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές έξυπνων τηλεφώνων έχουν αρκετά μοντέλα, ενώ ήδη εξετάζεται η συμβατότητα των Android. Πράγμα που σημαίνει ότι στο παιχνίδι πρέπει να μπει άμεσα και το iOs ενώ ακόμη χτίζονται τα δίκτυα του νέου ταχύτατου διαδικτύου σε όλον τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ