Η Samsung ετοιμάζεται να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά 5G

Το logo της Samsung/ Φωτογραφία AP

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τα έξυπνα κινητά της Samsung, το μυαλό τους συνήθως πηγαίνει στη σειρά S, στα Notes και στα αναδιπλούμενα. Όμως, πλέον ήρθε η σειρά των «άγνωστων» σχετικά μοντέλων για να δοξαστούν. Η Νοτιοκορεατική εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι διπλασιάζει τις εξαγωγές της μεσαίας σειράς Galaxy A στις Ηνωμένες Πολιτείες – κάτι που φυσικά οφείλεται και στο γεγονός ότι η εταιρεία προωθεί την πρώτη συσκευή σύνδεσης στο δίκτυο 5G σε τιμή χαμηλότερη των 300 δολαρίων.

Οι σειρές Galaxy και Note της Samsung έχουν επισκιάσει εδώ και καιρό τη σειρά Α. Όμως εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία εξ αιτίας της πανδημίας, οι φθηνότερες σειρές πηγαίνουν πολύ καλύτερη, εκπροσωπώντας το 70% των συνολικών αποστολών του τεχνολογικού κολοσσού και το 60% των αποστολών στις ΗΠΑ για το 2020.

Η Samsung ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι η φθηνότερες γραμμές κατέγραψαν ρυθμούς ανάπτυξης που έφτασαν το 169% πέρυσι. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία λανσάρει στις ΗΠΑ πέντε νέες συσκευές, τρεις που υποστηρίζουν το 5G – το Galaxy A52 5G ($499), A42 5G ($399) και A32 5G ($279) — και δύο που υποστηρίζουν το 4G – το A12 ($179) και το A02s ($109). Το Galaxy A42 5G άρχισε να πωλείται στις ΗΠΑ από χθες.

Και παρότι οι τιμές είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, εξίσου σημαντικά είναι και τα χαρακτηριστικά των εν λόγω τηλεφώνων, με μεγάλες οθόνες, ισχυρούς επεξεργαστές, μοντέρνα σχεδίαση και πολλά άλλα…

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα συσκευή να είναι το 6,5 ιντσών A32 5G, που πωλείται στην τιμή των 279 δολαρίων και είναι από τα πιο προσιτά 5G στην αγορά. Η τόσο χαμηλή τιμή είναι μία μεγάλη νίκη για την βιομηχανία του 5G, η οποία υποφέρει από κθυστέρηση στην υιοθέτησή της από τους καταναλωτές, λόγω των προκλήσεων του δικτύου και των ακριβών συσκευών που απαιτούνται για να χρησιμοποιηθεί.

Για παράδειγμα, η τιμή του iPhone 12 της Apple που υποστηρίζει 5G και του Samsung Galaxy S21 ξεκινούν από τα 799 δολάρια στις ΗΠΑ και πολύ ακριβότερα σε άλλες αγορές.

Η επέκταση της Samsung έρχεται και σε μία πολύ καλή στιγμή για την εταιρεία, δεδομένου ότι η LG ανακοίνωσε πριν από μερικά 24ωρα ότι αποχωρεί από την αγορά των έξυπνων κινητών αφήνοντας ένα κενό στο μερίδιο αγοράς που θα κληθούν να καλύψουν άλλες εταιρείες.

Πάντως, σε ανακοίνωσή της, η Samsung Electronics τονίζει, επίσης ότι έχει αναπτύξει μια νέα 5G τεχνολογία ραδιοκυμάτων ευρείας ζώνης, που επεκτείνει την υποστήριξη εύρους ζώνης για τις ραδιοτεχνολογίες επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των Massive MIMO, για να ενισχύσει τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην προσπάθεια τους να προσφέρουν πιο ευέλικτες και οικονομικά αποδοτικές εφαρμογές 5G.

Με αυτήν τη νέα τεχνολογία, η Samsung θα επεκτείνει την υποστήριξη ευρυζωνικότητας των 5G ραδιοκυμάτων της στα 400MHz, διπλασιάζοντας την τρέχουσα δυναμική της για υποστήριξη ραδιοτεχνολογιών εμπορικής χρήσης στα 200MHz.

Και τονίζει ότι, οι ραδιοτεχνολογίες της Samsung θα βοηθήσουν τους παρόχους κινητής να μεγιστοποιήσουν τη χρήση φάσματος μεσαίων συχνοτήτων για δίκτυα 5G, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τη χρήση hardware.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ